Ai văzut cum se promovează Elveția ca destinație turistică de vară?

Azi am văzut trei spoturi care promovează turismul în Elveția pe timp de vară. Agenția care le-a făcut, Spillmann/Felser/Leo Burnett, spune că cei doi bătrânei simpatici din fiecare spot sunt chiar fermieri din Elveția, nu actori cu experiență. Ceea ce, dacă-i adevărat, e chiar tare.

 

 

 

Acum mă întreb oare când o să avem și noi așa ceva. Nu la fermierii din Elveția mă refer, ci la spoturi atât de faine care să promoveze România. Singurele clipuri pe care le avem noi și care se tot share-uiesc la fiecare 1 decembrie sunt The World without Romania și Why not get to know Romania?, dar ele oricum merg pe altă idee, nu pe cea care promovează țara într-un mod amuzant și atractiv. Cum ar fi ca o agenție care promovează turismul în țară să roage niște oameni de creație să le facă spoturi asemănătoare? Și nu din alea în care să scrie pe jumătate de ecran că agenția X are cel mai mic preț pentru persoanele care vizitează România, ci o reclamă care să arate întâi cât de frumoasă e țara noastră și abia apoi să se gândească la cât de mare trebuie să fie logoul pe care și-l pune agenția în video. Chiar, cum ar fi?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Diana 23 Iul 2015, ora 13:53

  Ce tare :))

  Din pacate, o promovare creativa n-a fost niciodata prioritatea Romaniei, de pe vremea lui Minion Iliescu pana la Santa Klaus.

  • Cristian Florea 23 Iul 2015, ora 13:58

   Eu încă sper. :))

 • Costinel Mitrache 23 Iul 2015, ora 17:13

  Sunt faine, dar de ce trebuie sa faca asta o agentie si sa nu o facem noi bloggerii si sa promovam tara suntem o grămadă de bloggeri in toate colturile tarii cu aparate foto smartphonuri cu care putem filma poza diverse locuri si sa le distribuim pe toate retelele de socializare :)

 • gigica 23 Iul 2015, ora 18:25

  Gen „veniti taranilor la noi ca va aratam cum e viata civilizata”

  • Cristian Florea 24 Iul 2015, ora 10:08

   Hmm, mie nu mi-a dat impresia asta.