Vechimea în blogosferă contează numai pentru tine

Eu m-am apucat azi de blogging, iar tu acum două zile. Conform unor studii eşti mai bun decât mine, sau cel puţin mai cunoscut. Bineînţeles, studiile pot da şi greş uneori, dar aici nu e cazul, pentru că e vorba de faima ta, nu de cât de începător sunt eu.

Dacă ar fi să port gândirea prostească pe care-o au majoritatea bloggerilor din ziua de azi, n-ar trebui să-mi pară rău că sunt cel mai prost blogger, pentru că, vorba aia: „el are blog de-o grămadă de timp, de-aia e atât de cunoscut”.

Chiar nu şi-a dat nimeni seama că suntem o multitudine de persoane pe care nu le interesează vechimea unui blog în momentul în care-l citesc? Aia contează numai pentru tine, ca autor al blogului, că noi … avem treaba noastră.

Unii au nevoie de 2-3 ani pentru a începe să apară cu un conţinut bun, alţii, ajutaţi mai mult sau mai puţin de împrejurări, într-un an şi-au căpătat notorietatea de care aveau nevoie, dar sunt şi persoane care scriu de 4-5 ani şi au rămas la acelaşi nivel, de 10 comentarii pe articol şi 200 de vizitatori pe zi.

Totul depinde de autorul blogului şi de textele cu care vine, nu de vechimea lui în blogosferă. Bineînţeles, durează ceva până când te faci cunoscut, dar dacă ai un conţinut foarte bine pus la punct, poţi fi blogger cu influenţă în 6 luni de zile, lucru care la alţii lucrează ani întregi.

Ştii? E ca la orice concurs: Nimănui nu-i pasă câte nopţi ai pierdut tu pregătindu-te, ei vor doar să te prezinţi bine. N-o să te întrebe organizatorul concursului cât ai muncit, el se ocupă doar de premii. Iar dacă nu iei nimic, chiar că n-o să te bage în seamă. Aşa e şi aici: Nimănui nu-i pasă câti ani de blogging ai în spate, când ceea ce scrii este demn de citit şi, eventual, de ReTweet-uit.

Aşa că lasă la o parte gândul care-ţi spune că X e mai bun doar pentru că este mai vechi în blogosferă şi apucă-te să creezi conţinut bun.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Pisi 21 Mai 2010, ora 12:13

  Conteaza si vechimea .. pt ca sunt multi „vechi” care daca ar scrie ca s`au cacat .. tot au 10 care intreaba daca a fost tare sau moale, sau daca era maro inchis sau deschis .. si nu cred ca era asa interesant articolul :)

 • Avadanei Andrei 21 Mai 2010, ora 14:34

  Conteaza vechimea pentru proiectele noi. De exemplu, daca o persoana cu notorietate online/offline va lansa un proiect nou in oricare din medii acesta va capata atentie instant in vreme ce unul nou va fi privit cam de sus.

  Ideea e ca dureaza pana iti poti contura un brand, de cele mai multe ori dureaza foarte mult daca vei creste pe picioarele tale, neavand in spate un nume deja usor de pronuntat in discutiile din domeniu.

  Legat de proiecte, ai foarte foarte foarte mare dreptate. Unele proiecte pot fi finalizate in sute de ore de lucru si nu sunt apreciate in totalitate. Dar asta e o alta discutie. :)

 • Zoly 21 Mai 2010, ora 16:28

  Odata cu vechimea in blogging vine si experienta. Conteaza, spun eu, si de cand scri. Cunosti „piata”, ceea ce te ajuta foarte mult.

 • Alle 21 Mai 2010, ora 19:23

  FIRST: foarte faină noua ta temă
  SECOND: concluzia la articolul asta e foarte buna. ;)
  Si mai ales cum ai făcut paralela cu viaţa reală, cu concursurile. That’s really wise

  • Florea Cristian 21 Mai 2010, ora 19:44

   thanks, thanks! ;;)

 • Alex Dima 22 Mai 2010, ora 09:48

  Exact. Conteaza perioada de la inceput in care sa te faci cunoscut, dar dupa aproximativ 6-7 luni depinde numai de tine si de continutul blogului tau.

 • Serginho 22 Mai 2010, ora 19:10

  Poti sa fi cat de vechi vrei tu si sa ai un continut demn de citit si tot degeaba..
  Spre exemplu eu. Adevarat, mi-a trebuit aproape un an sa ajung la un continut ca lumea pentru blog… dar si acuma cand am continutul bun si mai fac si promovare la el… tot degeaba :)

  • Florea Cristian 22 Mai 2010, ora 21:14

   depinde ce inseamna pentru tine continut bun. probabil ai evoluat de anul trecut pana acum, dar poate iti trebuie mai mult de-atat. si mai multa evolutie

 • Ndrey 23 Mai 2010, ora 20:52

  Ba sa sti ca pentru mine conteaza si vechimea altor bloguri.