Vechimea în blogosferă contează numai pentru tine

Eu m-am apucat azi de blogging, iar tu acum două zile. Conform unor studii eşti mai bun decât mine, sau cel puţin mai cunoscut. Bineînţeles, studiile pot da şi greş uneori, dar aici nu e cazul, pentru că e vorba de faima ta, nu de cât de începător sunt eu.

Dacă ar fi să port gândirea prostească pe care-o au majoritatea bloggerilor din ziua de azi, n-ar trebui să-mi pară rău că sunt cel mai prost blogger, pentru că, vorba aia: „el are blog de-o grămadă de timp, de-aia e atât de cunoscut”.

Chiar nu şi-a dat nimeni seama că suntem o multitudine de persoane pe care nu le interesează vechimea unui blog în momentul în care-l citesc? Aia contează numai pentru tine, ca autor al blogului, că noi … avem treaba noastră.

Unii au nevoie de 2-3 ani pentru a începe să apară cu un conţinut bun, alţii, ajutaţi mai mult sau mai puţin de împrejurări, într-un an şi-au căpătat notorietatea de care aveau nevoie, dar sunt şi persoane care scriu de 4-5 ani şi au rămas la acelaşi nivel, de 10 comentarii pe articol şi 200 de vizitatori pe zi.

Totul depinde de autorul blogului şi de textele cu care vine, nu de vechimea lui în blogosferă. Bineînţeles, durează ceva până când te faci cunoscut, dar dacă ai un conţinut foarte bine pus la punct, poţi fi blogger cu influenţă în 6 luni de zile, lucru care la alţii lucrează ani întregi.

Ştii? E ca la orice concurs: Nimănui nu-i pasă câte nopţi ai pierdut tu pregătindu-te, ei vor doar să te prezinţi bine. N-o să te întrebe organizatorul concursului cât ai muncit, el se ocupă doar de premii. Iar dacă nu iei nimic, chiar că n-o să te bage în seamă. Aşa e şi aici: Nimănui nu-i pasă câti ani de blogging ai în spate, când ceea ce scrii este demn de citit şi, eventual, de ReTweet-uit.

Aşa că lasă la o parte gândul care-ţi spune că X e mai bun doar pentru că este mai vechi în blogosferă şi apucă-te să creezi conţinut bun.

9 Comments

 1. Pisi 21 mai 2010
 2. Avadanei Andrei 21 mai 2010
 3. Zoly 21 mai 2010
 4. Alle 21 mai 2010
  • Cristian Florea 21 mai 2010
 5. Alex Dima 22 mai 2010
 6. Serginho 22 mai 2010
  • Cristian Florea 22 mai 2010
 7. Ndrey 23 mai 2010

Leave a Reply