Poți ajuta la construirea unor case pentru familii nevoiașe doar pentru că răspunzi la o întrebare
Cum își petrece Frankenstein Crăciunul, într-o reclamă Apple
Probabil ți-ai dat seama deja că apare din ce în ce mai mult conținut video online, dar nu știu dacă te-ai gândit și cât timp petrec oamenii vizualizând acel conținut sau cam cât de util e conținutul video pentru un brand. De-aia infograficul de mai jos mi s-a părut bun, pentru că răspunde la aceste întrebări și pentru că ne arată, încă o dată, cât de mult se va schimba felul în care folosim rețelele sociale de-acum încolo. Hai să vezi ce scrie în infografic și mai discutăm după. :D
Acum câteva zile am primit un mail automat de la Facebook în care îmi zicea câteva sfaturi despre cum ar trebui să fie conținutul video pe care-l urc pe Facebook ca să fiu sigur că are un impact bun. M-am gândit că ar fi o idee bună să scriu și aici recomandările pe care mi le-a trimis în mail:
1. Încearcă să atragi atenția. Asta înseamnă să găsești o imagine interesantă pe care s-o setezi ca fotografie reprezentativă a clipului. Adică ceva care să-i determine pe oameni să dea play clipului tău.
2. Optimizează clipul în așa fel încât să-l înțeleagă și cei care îl urmăresc fără sunet. Gândește-te că acel auto-play de pe Facebook dă drumul automat clipurilor, dar fără sunet. În plus, mulți oameni consumă conținutul video de pe mobil, deci probabil de multe ori se află în metrou sau într-un loc în care nu pot porni sunetul. Tocmai din acest motiv, ideal ar fi să pui și subtitrări clipurilor, chiar dacă se aude bine ce spui în ele.
3. Încearcă să pui în centrul ecranului lucrurile pe care vrei ca oamenii să le vadă în clipul tău. Gândește-te că obiectele pe care vrei să le scoți în evidență trebuie să poată fi văzute bine și de cei care se uită de pe ecranul mic al smartphone-ului.
4. Experimentează. Încearcă abordări diverse în clipurile pe care le faci, ca să vezi ce prinde mai bine la publicul pe care-l vizezi. Nu poți ști de la început li se potrivetește. :D
Și dacă tot am început discuția despre conținutul video, să știi că m-am apucat și eu să mă filmez testând diverse gadgeturi. Spre exemplu, aici am testat un sistem de iluminat inteligent, aici un aspirator care se plimbă singur prin cameră, iar aici o tastatură wireless pentru smartphone și tablete.