Susține și tu viitorul handbalului din România. Uite cum poți face asta

Acum 3 ani, Henkel România, prin brandul Fa, în parteneriat cu Federația Română de Handbal, a început o campanie numită „Mingi în școli”, în cadru căreia a donat mingi de handbal școlilor din România.

Inițiativa a avut un succes grozav încă de la început, cu peste 1000 de școli înscrise în competiție și peste 5000 de mingi de handbal donate școlilor de pe teritoriul României. La fiecare oră de educație fizică, mii de copii se bucură acum de acele mingi și își fac antrenamentele mai ușoare datorită acestei campanii.

În acest an, au ales ca donația pe care o fac la finalul campaniei să fie reprezentată de echipamente sportive destinate copiilor pasionați de handbal. Astfel, fiecare produs Fa pe care îl cumperi până pe 31 august, va contribui la donația pe care o va face Henkel România către echipele de handbal ale școlilor și liceelor din țară.

Deși avem handbaliști foarte buni în România, în continuare suntem o țară care are nevoie de ajutor pentru a crește viitorii campioni ai acestui sport. Când eram în liceu, țin minte că echipamentul pe care-l îmbrăcau sportivii care făceau parte din echipa liceului era unul vechi, decolorat, care nu-i determina să fie mândri pentru că făceau parte din acea echipă. Mai mult, era un singur rând de echipament, purtat de toți elevii din echipa școlii, indiferent de disciplina pentru care concurau.

Acest lucru ar trebui să se schimbe, pentru a oferi o nouă șansă elevilor de a iubi acest sport și de a-și dori să fie mai performanți practicându-l. De-aia inițiativa „Mingi în școli” a celor de la Henkel România mi se pare grozavă, pentru că aduce o schimbare pe care elevii din echipele școlilor și liceelor din România o așteaptă de foarte mult timp.

Apropo de performanțele acestui sport în țara noastră, nu știu dacă știai, dar România este singura țară din lume care are o echipă națională de handbal participantă la toate Campionatele Mondiale (din 1957 și până în prezent). Asta arată că handbalul este un sport cu tradiție în România, dar și un sport la care performăm. Mai mult decât atât, în urma Campionatului Mondial din 2010, handbalista Cristina Neagu a fost desemnată drept cea mai bună jucătoare a lumii. A primit aceeași recunoaștere și în 2015 și 2016, devenind, astfel, prima handbalistă din istorie care a primit de 3 ori acest trofeu.

În încheiere, te invit să accesezi site-ul campaniei, unde poți citi mai multe informații despre inițiativă. Iar dacă știi o școală sau un liceu care ar avea nevoie de echipament sportiv, poți înscrie acea instituție în platformă până la data de 30 septembrie 2018.

Hai să echipăm viitorii handbaliști ai României!

Leave a Reply