Vine trenu’ din Focşani…

…full de oameni plini cu bani…

Acest articol face referire la plecarea mea de vineri înspre Bacău :)

N-o să vă plictisesc cu tot felul de introduceri, deci o să trec direct la subiect.

N-am putut să merg cu toţi sportivii la Bacău pentru că aveam de susţinut teza la Chimie de la ora 16:00 la 17:00 iar plecarea era la 11:00.

Am hotărât să merg cu trenul, iar tot ce aveam după ora 17:00 erau două intercity-uri şi un accelerat care nu circula în ziua respectivă din nu ştiu ce probleme. Am zis să  merg cu intercity-ul pentru că altă alternativă chiar nu aveam şi nu-mi permiteam să pierd concursul … diferenţa dintre biletul de accelerat şi cel de intercity era de 20 de RON dar am înghiţit în sec şi i-am dat (cu 20 de lei îmi cumpăram 9 domenii.info 8-} ).

Trec de teză (nu mă întrebaţi ce-am făcut pentru că eram mai mult îngrijorat de problema trenului decât de subiecte) şi mă îndrept rapid spre gară (aveam trenul la ora 18:00 deci trebuia să mă grăbesc).

Intru! Totul nou, parcă tocmai îmi părăsisem ţara şi eram lăsat stingher pe o stradă necunoscută a New York-ului. Era o experienţă nouă pentru mine să urc într-un intercity. Mi-am zis că va fi bine, scaune comode, aer condiţionat, culoare mari şi libere şi tot felul de chestii cu care trebuia să mă familiarizez.

Credeam că sunt compartimente separate dar nu era aşa. Era un singur culoar lung, cu scaune (da … erau comode cum credeam) şi cu mult spaţiu liber (tot cum credeam).

Mă aşez şi văd un domn înalt, cu puţină chelie şi cu cizme ca de cowboy uitându-se strident la mine. Încerc să nu-l observ, mă uit în sus, în jos, întorc capul spre geam, nimic.. el se uita din ce în ce mai ciudat la mine. Mă analiza ciudat cu o privire de nebun. Părul puţin crescut îi statea ridicat în toate părţile iar ochii căprui erau îndreptaţi fix spre mine:| hopa … ori am nimerit intr-o zonă de gay? Speriat, plec!

Mă duc puţin mai încolo. În faţa mea, o puştoaică de vreo 17-18 ani, vorbea la telefon. Părea normală (mai puţin părul creţ şi lung care era ridicat parcă până la cer … dar in rest era normală). La un moment dat începe să râdă. Dar râs de-ăla colorat şi în acelaşi timp isteric. Don’şoara ocupa trei banchete. Pe una stătea ea însăşi, pe alta geaca ei şi pe a treia poşeta de fitze. La un moment dat, de atâta râs începe să se întindă pe toate cele trei banchete … la un moment dat cade. Se ridică, îşi ia geanta şi se duce la toaletă. Plec la fel de speriat. Oare numai de oameni din ăştia dau?

Puţin mai încolo un mulatru. Mi-am zis că dacă e mulatru poate nu ştie româneşte deci nu-mi face probleme. Scoate telefonul său din seria Nokia alea scumpe şi începe să se joace. Dar joacă frate nu glumă. Era cu sufletul în joc. Se întorcea în stânga o data cu maşina (cred că juca NFS), scotea sunete de Nascar şi injura PE ROMÂNEŞTE când făcea accident.

La fel de speriat mă îndrept puţin mai spre sfârşitul trenului. De această dată un nene, părea normal la început (la fel de normal ca toţi ceilalţi 8-| ). El nu mai avea haine de fiţe şi scria un mesaj pe un Nokia care n-avea nici MP3. Era un om la vreo 60 de ani (mă miram că ştie să scrie SMS-uri dar totuşi nu părea fiţos). Termină SMS-ul şi bagă telefonul în buzunar. 5 minute mai târziu primeşte un răspuns. Îl citeşte. De aici totul se schimbă. Era fericit, parcă era drogat. Începea să râdă uitându-se în jos şi cânta şi fluiera şi era în al 9-lea cer. Scoate o sticlă de vin. Îmi dă să beau. Îl refuz politicos spunându-i că sunt sportiv şi că n-am voie să pun alcool în gură. Mă înţelege. Îl întreb la fel de politicos dacă pot şti motivul pentru care este atât de fericit (mă gândeam că o fi născut fică-sa, că s-a însurat băiatul sau chestii din astea). Îmi răspunde sec: „ee..” şi începe să plângă în hohote (plâns de durere nu de fericire). Am atins o coardă slabă :-s

Am plecat pe alt scaun puţin mai încolo. De undeva de sus se anunţă staţia Adjud. Îmi pun căştile în urechi şi încep să ascult muzică. Conform informaţiilor de pe bilet mai aveam o oră până la Bacău.

În staţia Adjud se anunţă faptul că un vagon se va detaşa de restul trenului şi că va pleca în altă direcţie iar toţi pasagerii care vor să se ducă într-a colo să se mute din vagon. Ups … eu nu ştiam în care dintre ele mă aflam. Mă duc şi-l întreb pe controlor. Îmi spune că dacă merg la Bacău trebuie să mă duc în primul vagon. Mă îndrept acolo unde îmi explicase controlorul.

Ajung … de cine credeţi că dau? Tovarăşii mei dragi. Între-timp s-au mai schimbat. Don’şoara citea o carte, gay-ul îi ţinea de urât preafericitului, iar mulatrul căuta o priză să-şi pună telefonul la încărcat.

Între-timp a mai urcat un om de afaceri (costum, palton alea alea) care făcea o chestie foarte ciudată. Îşi ridica în sus degetul arătător de la o mână şi, în acelaşi timp laba piciorului. Se sincroniza şi se uita fix la ceea ce face. La un moment dat a fost întrerupt de negrotei şi au început să vorbească despre tot felul de chestii.

Eu mi-am aşezat căştile în urechi şi am aşteptat cu ochii în patru sosirea în gara Bacău

Într-un sfârşit am ajuns la destinaţie şi totul a fost bine dar mă bucur că am scăpat din trenul acela, parcă, de nebuni. O experienţă înfiorătoare pe care n-o doresc nimănui. Ai impresia că eşti singurul punct negru de pe un perete alb şi nu ştii cum sa te albeşti şi tu.

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Spaic 20 Ian 2009, ora 22:41

  Hai ca am ras:)) Sensibilule, numai prostii faci prin trenuri… faci oamenii sa planga..chiar asa?:)) Duamne..

 • Grim_Cris 21 Ian 2009, ora 07:15

  M-am gândit şi eu că dacă ştiu motivul mă bot bucura cât de cât alături de el sau îi pot ura „Casă de piatră” sau chestii din astea. Dar de unde că a început să plângă :|

 • tudor 21 Ian 2009, ora 08:50

  9 domenii info cu 20 de lei?! :O

  De la mine poti citi: Pana si Google stie

 • Alexander 21 Ian 2009, ora 11:19

  Nu pot sa sufar intercity-urile din simplul motiv ca imi place sa stau oareshcum atarnat de un geam sa ascult muzica si sa ma zgaiesc pe un geam. Oricum cand am mers cu intercity m-am dus fix in fata usii si am ramas intepenit acolo spre dezamagirea altora care se uitau ciudat ca am stat 2 ore si jumate in picioare. Si chestia asta cu bagatul in seama devine enervanta. De ce crede cineva care sta cu tine in compartiment ca are dreptul sa porneasca o conversatie din senin? Nu refuz o conversatie si chiar ma mai relaxeaza, dar unii chiar sunt mai ciudati :-w

  De la mine poti citi: La serviciu – Faxul

 • Alexander 21 Ian 2009, ora 11:20

  Ah am zis geam de doua ori :d

  De la mine poti citi: La serviciu – Faxul

 • Grim_Cris 21 Ian 2009, ora 10:35

  pai e 0,99$ un domeniu.info ;)) si daca stii ce ai de facut poate prinzi si o reducere :)

 • redandblue 21 Ian 2009, ora 15:04

  o,99$ un domeniu .info? il cumperi pentru o luna , sau cum , eu pentru un domeniu .info am dat 7$ , dar poate imi zici de unde iau domenii .info de nici un dolar

  De la mine poti citi: Doar amical

 • Grim_Cris 21 Ian 2009, ora 18:04

  Nu mă crezi nu-i aşa?
  http://www.goddady.com – principalul furnizor de domenii din lume :)

 • redandblue 22 Ian 2009, ora 16:59

  inseamna ca eu am luat teapa :D

  De la mine poti citi: FRF are sponsor nou

 • Grim_Cris 22 Ian 2009, ora 17:33

  dar tu ce-ai facut? ;))

 • redandblue 24 Ian 2009, ora 13:01

  pai eu am dat 5 euro pe un domeniu .info

  De la mine poti citi: Bun de văzut

 • mrbazha 22 Iul 2009, ora 17:36

  tare de tot peripetia:D
  .-= Ultimul articol al lui mrbazha – Aer Conditionat Split Mistral G+IHWG020Z5AF 18000 BTU – 592 Ron =-.

  • Grim_Cris 22 Iul 2009, ora 18:47

   se mai intampla :P

 • Andrei 31 Oct 2009, ora 15:44

  Eu le recomandam un psiholog…

 • Leah 31 Dec 2009, ora 15:11

  :)) Chiar am ras… Tipa aia:)) cum sa cada? Dumnezeule:))