Visa a lansat una dintre cele mai utile aplicații mobile de luat în vacanță

Eu sunt unul dintre aceia cărora nu le place să aibă bani cash în portofel. Prefer să scot câte 50 – 100 de lei și să merg la un bancomat când văd că rămân fără, în loc să țin cu mine sute de lei. În plus, obișnuiesc să plătesc cu cardul de cele mai multe ori, pentru că nu vreau să stau să mai aștept restul, să caut mărunt sau să mă întreb pe ce s-au dus banii. Când plătești cu cardul ai mereu o evidență a tranzacțiilor și așa poți să-ți dai seama exact cât ai cheltuit banii și pe ce.

Chiar și când merg în străinătate aplic aceeași metodă: iau câțiva bani la mine și încerc să plătesc folosind cardul acolo unde se poate. Iar dacă din întâmplare rămân fără cash, prefer să scot de la un bancomat local (poți face asta chiar dacă ai contul în lei, nu în moneda locală), în loc să am mereu grija banilor din portofel. De-aia mi se pare că Visa a lansat una dintre cele mai utile aplicații pentru atunci când mergi în vacanță, pentru că mă identific 100% cu avantajele pe care le aduce.

Aplicația se numește Visa Travel Tools (download pentru iOS și Android) și are o mulțime de funcționalități utile, printre care:

  • schimb valutar, ca să calculezi mai ușor cât costă anumite produse pe care tu le cumperi în moneda țării în care mergi;
  • o listă cu bancomatele din țara pe care o vizitezi, ajutându-te astfel să alegi cel mai apropiat bancomat în cazul în care dorești să scoți bani. Apropo de asta, sunt peste 400.000 de ATM-uri în Europa de unde poți retrage folosind cardul Visa.
  • în situația în care ți-ai pierdut cardul Visa, aplicația îți oferă acces la un număr de telefon de unde poți primi suport de la Serviciul Global de Asistență Clienți. Probabil n-o să ai la îndemână numărul de telefon al băncii care ți-a emis cardul, așa că un prim pas ar fi să suni la numărul de telefon din aplicație și te ajută ei mai departe.
  • o listă cu lucruri de făcut în orașul în care te afli. Există în aplicație sfaturi despre ce ar trebui să vizitezi, la ce restaurante să mănânci, unde să faci shopping, cum va fi vremea în următoarele zile și cam tot ce-i trebuie unui turist ca să se poată bucura așa cum trebuie de orașul în care se află.
  • alte informații utile: găsești un număr de taxi local, site-ul celor care asigură transportul în comun în orașul în care te afli, un loc de unde poți cumpăra vederi și le poți trimite prin poștă, o farmacie aflată în apropiere, ce fel de prize există în țara respectivă sau care e prefixul numerelor de telefon de-acolo.

Hai să-ți arăt și câteva print screen-uri din aplicație, ca să înțelegi mai ușor despre ce e vorba. :D

Avem și niște sfaturi venite de la Visa pentru cei care planifică o vacanță în străinătate:

  • nu uita să verifici valabilitatea cardului sau să întrebi la bancă dacă există vreo sumă limită pentru plăți sau retrageri în străinătate;
  • nu uita să întrebi la banca care ți-a emis cardul care sunt comisioanele în cazul tranzacțiilor de la bancomatele din țara în care urmează să mergi sau care e cursul valutar în cazul în care vei retrage bani în moneda de-acolo;
  • întreabă la bancă dacă există beneficii suplimentare pentru plățile efectuate în străinătate. Sunt bănci care oferă asigurări de călătorie sau reduceri la biletele de vizitare ale anumitor obiective turistice.

În încheiere, te invit să descarci aplicația  Visa Travel Tools (download pentru iOS și Android), s-o testezi și să-mi spui cum ți se pare.

One Response

  1. marius 19 septembrie 2016

Leave a Reply