Care sunt beneficiile pe care le aduce vitamina B12

Împreună cu B12 Vital am pregătit pentru cititorii blogului o serie de articole de informare și educare în legătură cu avantajele pe care le aduce vitamina B12. Înainte să spui că tu nu ai nevoie de așa ceva, măcar încearcă să scanezi articolul de mai jos, iar dacă într-o zi vei simți simptomele pe care le enumăr eu aici, vei ști de ce ar putea avea nevoie organismul tău. Așadar, să începem. :D

Care sunt beneficiile pe care le aduce vitamina B12

Vitamina B12 contribuie la buna funcționare a sistemului nervos. Ea are grijă de transmiterea impulsurilor nervoase în tot corpul, de menținerea acuității simțului tactil și auditiv, dar și de percepția durerii, de menținerea echilibrului sau de capacitatea de învățare (utilă mai ales pentru elevi și studenți).

Tot vitamina B12 intervine la procesul de maturizare al globulelor roșii, ajutând astfel la înlăturarea oboselii și anemiei. În plus, are un rol important în protejarea celulelor hepatice, împiedicând depunerea grăsimilor în ficat.

Care sunt simptomele lipsei de vitamină B12 în organism

În principiu, vorbim de probleme de echilibru (împiedicare, dificultate în mers), probleme cu somnul, anemie, tulburări ale stării de spirit, amorțeală, dezorientare, probleme ale capacității de concentrare și probleme ale memoriei sau senzație de furnicături în mâini și în picioare.

În ce alimente găsim vitamina B12

Vitamina B12 se găsește în general în carne (de porc, de pui, de vită – în special în ficat și rinichi), pește (hering, macrou, ton, somon), fructe de mare (crabi, scoici sau stridii), ouă sau lactate. De cele mai multe ori, deficitul de vitamină B12 se observă în cazul vegetarienilor, pentru că vitamina B12 se găsește, în special, în țesuturile animale.

Totodată, o mai găsim și în drojdia de bere, soia, alge sau hamei. Și din acest motiv studiile spun că berea este bogată în vitamina B.

Cum reducem lipsa de vitamină B12 din organism

Fie consumând alimentele de mai sus, fie ajutând puțin organismul cu un supliment alimentar. Despre B12 Vital îți pot spune că este un produs nou pe piața din România, produs de WÖRWAG Pharma, o companie germană cu un renume foarte bun în piață.

Produsul poate fi găsit începând din luna octombrie a acestui an în principalele lanțuri de farmacii din țară. Se acordă fără prescripție medicală, iar dacă vrei să citești prospectul, te invit pe această pagină. Detalii tehnice despre ce conține B12 Vital și cum trebui administrat găsești aici.

Totodată, de menționat e faptul că B12 Vital, ca orice supliment alimentar, trebuie să fie introdus în alimentația ta zilnică, nu s-o înlocuiască. Dar despre asta o să discutăm mai multe în articolele următoare. :D

B12 Vital

3 Comments

  1. Marius 5 noiembrie 2017
  2. Camelia Florea 5 noiembrie 2017
    • Cristian Florea 5 noiembrie 2017

Leave a Reply