România se află pe locul 5 la nivel mondial la viteza internetului

Zilele trecute am văzut la Robert Katai câteva statistici despre mediul online la nivel mondial. Statisticile reies dintr-un studiu făcut de cei de la We Are Social și Hootsuite în luna iunie 2018 și mi se par chiar utile pentru cei care vor să înțeleagă mai bine contextul în care ne aflăm. Dincolo de viteza internetului, vei găsi mai jos și informații despre numărul de utilizatori de internet la nivel modial, numărul de utilizatori de rețele sociale, top cele mai accesate site-uri ale lumii, Informații despre Facebook Reach și multe, multe altele.

Am notat mai jos câteva cifre din studiu, iar pentru a accesa toate rezultatele te invit să urmărești prezentarea de la finalul articolului:

– 4,1 miliarde de utilizatori de internet, dintr-o populație totală formată din 7,6 miliarde de oameni. Mai bine de 50% din populația Planetei are acces la internet. În ultimul an, numărul utilizatorilor de internet a crescut cu 8%;

– 3,3 miliarde de utilizatori activi pe rețelele sociale. O creștere de 11% față de anul trecut;

– 5 miliarde de utilizatori de smartphone-uri;

– Top țări în funcție de viteza internetului: Singapore, Hong Kong, Islanda, Coreea de Sud, România.

– 6,4% este, în medie, reach-ul organic pe Facebook. Din totalul oamenilor care au dat like unei pagini de Facebook, postările publicate de acea pagină ajung, în medie, la 6,4%.

– 24,2% dintre paginile de Facebook investesc bani în advertising pe această rețea socială;

Leave a Reply