Cum activezi emoji-uri de iPhone pe Android
BizRomânia | 01.04.2020
Trăim în era vitezei, în care tot ceea ce facem se întâmplă online și trebuie să aibă loc instant. Probabil ai văzut că Google depunctează site-urile care se încarcă greu pentru că și-au dat seama că utilizatorii nu au răbdare să aștepte ca ele să se încarce.
Și dacă ne uităm la comportamentul nostru vedem ceva asemănător: când nu merge internetul simțim că ni s-a luat un drept fundamental. Iar dacă accesăm un clip de YouTube și nu începe în câteva secunde, începem să ne enervăm.
Standardul pe care-l așteptăm când vine vorba de internet s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, pentru că tehnologia a evoluat, iar așteptările noastre au evoluat odată cu ea. Dar și felul în care facem lucrurile s-a schimbat masiv: acum vorbim cu prietenii pe WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger și foarte rar mai folosim SMS-ul.
Pentru primele 3 platforme menționate avem nevoie de internet, dar asta nu mai e de mult o problemă. Suntem obișnuiți să avem internet așa cum avem conexiune de voce mobilă. E normal să avem internet și e normal ca el să meargă bine.
Cum știm dacă internetul mobil e la nivelul așteptărilor publicului?
Ei bine, o companie numită umlaut AG (fostul P3 communications) desfășoară frecvent o serie de teste ale rețelelor de date și de voce din mai multe țări, în încercarea de a stabili care este cea mai bună rețea mobilă din fiecare țară, dar și pentru a vedea dacă rețelele sunt la nivelul așteptărilor publicului de azi.
Iar testul este, din punctul meu de vedere, gândit foarte bine: se plimbă cu o serie de echipamente speciale prin mai multe zone din fiecare țară, iar la final analizează datele și decid care dintre rețelele țării respective s-a descurcat cel mai bine la teste.
Partea faină e că nici una dintre rețele nu știe ce traseu va urma compania umlaut AG când face testul, ca să nu se poată pregăti dinainte pentru așa ceva.
În luna februarie 2020, testul a fost făcut și pe teritoriul României, pe un drum de 8194 km, ales aleatoriu de umlaut AG. Au acoperit cu acest drum un procent de 24% din populația României. Mai mult, au făcut și un test de crowdsourcing, acoperind 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele non-urbane populate, în timp ce dimensiunea totală a suprafeței testate a fost de 113.568 km pătrați.
În urma testelor, Vodafone România a obținut cel mai bun punctaj, fiind certificată, pentru a șasea oară consecutiv, drept cea mai performantă rețea mobilă din România.
Acest lucru oglindește efortul Vodafone din ultimii ani de a face o rețea de date și de voce din ce în ce mai bune. În plus, confirmă încă o dată că, în aceste vremuri în care consumul de internet crește pentru fiecare dintre noi, Vodafone e pregătit. Apropo de creștere, cei de la Vodafone spun că de când stăm acasă a fost înregistrată o creștere de 23% a traficului de date mobile și o creștere de 25% a traficului de voce mobile în ora de vârf înregistrată până acum.
Felicitări, Vodafone! 👏🏻