Volkswagen a făcut într-o revistă o reclamă care-ţi dă wireless

Acum sunt curios prin ce sistem poate da revista aia wireless. Adică de ce conexiune s-o lega?

sursa

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Spanac 10 Iun 2014, ora 12:02

  E vorba că-ți face conexiunea între telefon și antena pe care o ai în mașină. Asta presupunând că nu ești la mai mult de 300 de metri de mașină niciodată. Iar revista cred că funcționează ca un nod al rețelei (îmi scapă denumirea). Captează semnalul de net de la mașină, apoi îl transmite mai departe.
  Adică tu ai mașina la juma de kilometru. Nu prinzi net pe telefon. Pui revista între tine și mașină, pe la 250 de metri (distanțe din burtă – cred că vorbim de maxim 200 de metri între mașină, revistă și telefon), aia captează semnalul de la mașină și-l dă mai departe, ca să-l prindă și telefonul tău.
  Și cum ai net în mașină, aia nu mai știu, cred că prin satelit. Dacă au făcut ăștia BMW cu loc de sim card, poate nu le-o fi așa greu ca acolo să bagi o cartelă cu net de la digi :)

  • Cristian Florea 10 Iun 2014, ora 13:39

   Pare plauzibilă explicaţia ta. Totuşi, în reclamă revista pare pe o masă din casă şi ar da impresia că poate funcţiona şi fără să depindă de maşină.

 • Andrei P. 10 Iun 2014, ora 16:59

  e un modem 3G legat cu o antenă wi-fi (sunt surprinzător de mici şi ieftinuţe). Prinde net pe 3G şi îţi dă wi-fi (ca telefonul când îl faci hotspot).

  • Cristian Florea 11 Iun 2014, ora 12:33

   A, deci tre’ să fie un SIM în fiecare pagină din aia, nu? Mă gândeam că-i mai complicat de-atât şi că n-au stat să bage SIM-uri peste tot. :))

   • Andrei P. 12 Iun 2014, ora 08:24

    Atunci când nu te interesează să poţi folosi modemul şi cu alt sim şi fiind, probabil, oarecum de unică folosinţă, probabil au folosit cele mai ieftine soluţii 3G (Digi avea la un moment terminale fără sim, codate pe numărul respectiv).

   • Cristian Florea 16 Iun 2014, ora 19:50

    Hmm, da, nu m-am gândit la faptul că nefiind nevoia de a schimba SIM-ul ar putea fi mai uşor de implementat.