Cât de important e să oferi servicii de customer care în social media [infografic]
O vloggeriță și-a înscenat un accident în timpul unui Live Video ca să atragă atenția asupra folosirii telefonului la volan
Când a apărut iOS 10, cei de la Apple au pus mai mult accent și pe zona de afișare a acelor widgeturi pentru iPhone. Acum există două metode de a accesa pagina de widgeturi: ori dai swipe de la stânga spre dreapta (când ești pe ecranul principal), ori dai swipe de sus în jos (indiferent de locul în care te afli) și apoi swipe de la stânga la dreapta. Azi vreau să vorbim despre aceste widgeturi pentru iPhone, pentru că sunt unele foarte utile, dar destul de puțin cunoscute.
Ca să activezi un widget nou, e de-ajuns să intri pe pagina de widgeturi, folosind una dintre metodele descrise mai sus, apoi să dai scroll până jos de tot și să apeși pe buton „Editați”. Va apărea o listă cu toate widgeturile disponibile și vei putea să le activezi și să le schimbi poziția cum vrei tu. De menționat e faptul că mai jos o să-ți recomand aplicații care vin la pachet și cu widgeturi utile. N-o să detaliez foarte mult utilitatea aplicațiilor, pentru că azi discutăm despre widgeturi pentru iPhone.
1. Timeglass Countdown Timer & Interval Timers – download
Așa cum îi zice și numele, aplicația aceasta este un simplu temporizator. Partea interesantă e că atunci când dai drumul unui timer (sau mai multora), îl poți opri și îl poți verifica direct din zona de widgeturi, cu un simplu swipe de la stânga la dreapta, ca în fotografia de mai jos.
2. Todoist: Todo List for Organizing Work and Errands – download
E un to do list gratuit, cu un widget care te ajută să accesezi mai ușor lista cu lucruri de făcut. Sincer, eu îl folosesc de obicei când merg la cumpărături. Îmi fac lista cu lucruri de cumpărat în aplicația Todoist, iar din widget bifez rapid ce-am cumpărat, ca să văd ce mai e de luat.
3. Wdgts – A Collection of Notification Center & Watch Widgets – download
Așa cum îi spune și numele, e o suită de widgeturi pe care poți s-o customizezi cum vrei tu. Uite câteva widgeturi pe care le găsești la această aplicație:
Cam pe același sistem e construită și aplicația Launcher, dar e extrem de limitată dacă nu cumperi versiunea Pro a aplicației.
4. Hours Time Tracking – download
Dacă vrei să înregistrezi cât timp lucrezi la un proiect, la un articol sau cât timp îți ia să închei un anumit task, cu Hours Time Tracking poți face acest calcul, iar widgetul te ajută să pornești și să oprești mai rapid contorizatorul.
5. YoBu – download
YoBu te ajută dacă vrei să apelezi anumite numere de telefon fără să mai deblochezi smartphone-ul, pentru că-ți dă posibilitatea să faci asta direct de pe pagina de widgeturi pentru iPhone. Iar în partea stângă din imaginea de mai jos vor apărea contactele tale. Pe măsură ce scrii numărul de telefon, va apărea lista cu cei care se identifică cu acel număr.
6. Pedometer++ – download
Dacă ești genul de persoană căreia îi place să-și contorizeze activitatea sportivă zilnică, Pedometer++ o să-ți placă. El preia datele despre numărul de pași pe care îl faci zilnic și îți arată într-un widget cât ai făcut și câte scări ai urcat (în funcție de pașii făcuți).
7. Shazam – download
Probabil cea mai cunoscută aplicație care îți permite să identifici piese pe care le auzi la radio sau în alte părți. Funcționează destul de simplu: apeși pe un buton, iar telefonul tău începe să asculte piesa care se aude în încăpere. Dacă ea se află în baza de date Shazam, îți va spune numele piesei, artistul și albumul pe care se află. Vine și cu un widget care face ca tot procesul de recunoaștere să fie mai rapid.
8. Baterii – e un widget care vine preinstalat pe iPhone. M-am gândit să-l includ în listă pentru că mi se pare util și probabil nu mulți s-au gândit să-l activeze. Widgetul de baterii îți arată care e procentul bateriei al device-urilor pe care le ai conectate prin bluetooth la iPhone. E util mai ales la căști sau boxe wireless.
2 Comments
Si cum se activează widget-ul pentru bateri? La editare, am pus widget-ul, dar nu îmi apare pe ecran. E vre-o şmecherie care-mi scapă? PS: 5s am.
Widgetul pentru baterii apare doar când ai și un device conectat prin bluetooth la telefon. Dacă ai o boxă bluetooth sau niște căști, apare. Altfel nu apare. :D