WordPress. Întrebări de la cititori

Wordpress. Întrebări de la cititori 1 | Cristian FloreaAm primit ieri un mail mai lunguţ de la un cititor floreacristian.ro, cu câteva întrebări legate de WordPress. M-am gândit că răspunsurile pe care le ofer ar putea ajuta mai multă lume, motiv pentru care un articol scris aici ar fi mult mai bun decât un reply mailului. În continuare, am să afişez întrebările primite şi am să încerc să răspund cum cred eu că este mai bine :)

Am un blog pe platforma wordpress, http://infogreenglobal.com, un prieten mi-a facut designul fatadei, pe o tema pe care am tot modificat-o dupa cum m-am priceput. Nu am reusit sa organizez infrastructura sa poata fi citita cum trebuie de catre google (de teama sa nu bulversez codul), in sensul SEO in schimb am instalat all in one seo de o luna. Pana luna trecuta aveam 900-1000 unici pe zi de pe retele sociale in special de pe stumbleupon, erau insa considerate spike-uri de catre google. Acum dupa filtrul bagat de all in one nu depasesc 150 de nici pe zi maxim 200.

Google şi-a modificat recent criteriile de indexare, motiv pentru care au apărut destule schimbări şi în SERPs. Faptul că luna trecută ai instalat All in One SEO Pack, iar acum ţi-a scăzut drastic numărul de vizitatori, cred că este doar o coincidenţă. Spuneai că majoritatea vizitatorilor îţi veneau de pe StumbleUpon. Dacă acum nu-ţi mai vin, problema ar putea fi acolo, nu la partea de SEO.

Merita sa-mi instalez wordpress seo sau sa las sa mearga all in one si xml sitemap? daca nu fac transferul datelor la trecere intre pluginuri voi avea pierderi? ma ajuta cu eliminarea continutului duplicat?

Eu recomand WordPress SEO peste tot pentru că în 3-4 luni de utilizare n-am avut probleme cu el, ci dimpotrivă. Ţi-aş recomanda să faci şi tu mutarea, nu pentru că All in One SEO şi XML Sitemaps n-ar fi bune, ci pentru că WordPress SEO, în viziunea mea, este mai bun. În plus, te scuteşte de câteva plugin-uri în plus.

Pierderi n-ar trebui să ai, pentru că ceea ce făcea All in One SEO până acum, va face WordPress SEO fără nicio problemă.

Cu eliminarea conţinutului duplicat este o altă problemă. Aici nu te poate ajuta un plugin SEO. Problema conţinutului duplicat apare de cele mai multe ori dacă nu diferenţiezi varianta www de cea non-www, dar văd că la tine problema asta nu există.

Conţinut duplicat ar mai putea apărea dacă în arhive, taguri, sau în paginile categoriilor, apare acelaşi conţinut ca şi pe index, sau pe paginile normale ale blogului. Ideal ar fi ca articolele să apară întregi pe index, sau pe celelalte pagini (pagina 2, pagina 3 etc.), dar să apară doar excerpt-ul (primul paragraf) în paginile de arhive, de categorii şi de tag-uri. Văd că tu ai excerpt-ul pus peste tot.

Cum scap de situatia in care la crearea unei categorii la slug imi pune numele-2, sub pretextul ca denumirea este luata de deja?

Schimbarea s-ar face foarte uşor din Admin Panel: Posts » Categories » Quick Edit (sau Edit) » Slug.

Dacă ţie îţi pune acel 2, înseamnă că acel slug chiar mai există. Sfatul meu ar fi să nu modifici 2-ul de acolo, pentru că nu te încurcă pe nimic şi nici pe Google nu-l încurcă. În schimb, dacă o să-l modifici, s-ar putea să fie ceva probleme la indexare. Google te-a indexat cu 2-ul acolo, iar dacă tu îl schimbi, vor fi o grămadă de link-uri care se vor schimba.

Am tot cautat sa inteleg de ce apar erori in verificarea cu www.c3validator.org a sitului pentru ca verific liniile si nu-s erori, mai mult nu inteleg cum se suprapun fisierele php incat sa dea continuitatea aia care se vede cu view source in asa fel sa inteleg cum sa modific ceva (anumite linii de cod se gasesc in mai multe fisiere)? Cred ca va trebui sa urmez lectiile tale de coding pentru a pricepe acel minim de php si cum pot sa modific tema wordpress.

Liniile alea care apar la View Source sunt influenţate de ceea ce scrii tu (sau de ce este scris) în template-ul pe care-l foloseşti. Încearcă să înţelegi tutorialul pe care l-am scris aici. Nu este unul foarte bun, dar ai putea să-ţi faci câteva idei despre WordPress. Totodată, poţi căuta tot felul de tutoriale în limba engleză care să te înveţe tot ce ai nevoie despre un template WordPress. Totuşi, nu cred că este o idee bună să începi învăţarea cu Codex-ul WordPress. Îţi dă răspunsuri bune, dar e mai greu să le înţelegi.

Ca o completare, PHP nu trebuie să ştii, ci doar HTML şi CSS.

Nu stiu cum sa tin cont de semantica si sa pun headingurile, am h1 la titlul sitului si h1 la titlurile posturilor, h2 la most visited dar nu stiu cum sa fac cu categoriile.

Link-urile spre categorii recomand să fie nofollow, pentru a oferi putere link-urilor spre articole de pe pagină. Nu contează atât de mult ce heading au categoriile daca sunt nofollow, link-uri să fie.

Nu mi-e clar cum trebuie sa abordez problematica cuvintelor cheie in cadrul unui blog. La un site ce promoveaza anumite produse stii cum targhetezi, ai produsele si arealul, la un blog ai o orientare dar cuvintele cheie ale posturilor pot sa fie diferite si diverse, esti foarte disipat. Cum poti alege principalele cuvinte cheie utilizate? Domeniul fiind destul de larg uneori nici nu stii de la inceput unde vei ajunge. Eu m-am gandit ca aleg o descriere, pe care mi-o doresc, apoi cuvinte cheie derivate ale tagurilor date de categorii iar apoi cele din titlu trebuie sa se regaseasca in continut cel putin 1% dar cel mai bine 2%, pentru asta folosesc un www.keywordanalyzer.org . Si totusi lucrurile merg incet inainte, cresterea organica e lenta, lenta de tot.

Cuvintele cheie cred că trebuia să le ai definite înainte să începi proiectul. Trebuia să faci o analiză a cuvintelor cheie şi a concurenţei. Cu toate astea, acum ar trebui să ţi le alegi în functie de conţinutul articolului respectiv, dar să nu faci spam. Nu poţi pune „mere” într-un articol în care vorbeşti despre livezi la modul general şi nu zici nimic de meri, peri, sau alţi copaci de acest gen. Pe parcurs o să-ţi dai singur seama cum funcţionează treaba cu keyword-urile şi cum ar trebui să procedezi tu.

Cât despre „lucrurile merg încet înainte”, nu-i nicio grabă. Nimeni nu s-a îmbogăţit peste noapte, mai ales pe internet. Am stat cu Friendship Quotes un an de zile la 20 – 30 de vizitatori pe zi. Acum am peste 1500, iar creşterea s-a făcut într-o lună, când în fiecare zi stabileam un nou record. De atunci aşa a rămas.

Cred că trebuie să te axezi foarte mult pe link juice-ul pe care ţi-l trimit celelalte site-uri. Ar trebui să faci rost de cât mai multe link-uri dofollow spre site-ul tău, ca acesta să fie mai bine indexat de Google. Totodată, să nu uiţi că şi prezenţa în reţelele de socializare îţi aduce o grămadă de beneficii.

Dacă scrii original şi te ocupi puţin de promovare, la un moment dat se vor vedea şi rezultatele notabile. Dar nu-i nicio grabă, având în vedere că sunt foarte multe lucruri de învăţat.

Dragilor, vă invit să veniţi şi voi cu ceva sfaturi pentru omul ăsta, ca să vadă ce comunitate frumoasă s-a închegat în jurul blogului floreacristian.ro.

*photo

13 Comments

  1. ramicori 20 martie 2011
    • Cristian Florea 20 martie 2011
  2. Incepator 7 aprilie 2011
    • Cristian Florea 8 aprilie 2011
      • Incepator 8 aprilie 2011
  3. Incepator 8 aprilie 2011
    • Cristian Florea 8 aprilie 2011
  4. Incepator 10 aprilie 2011
  5. Incepator 9 august 2011
    • Cristian Florea 9 august 2011
  6. Incepator 10 august 2011
    • Cristian Florea 10 august 2011
  7. Incepator 10 august 2011

Leave a Reply