Ziarele ar trebui să scrie mai mult despre internet

Am cugetat puţin la ideea asta conform căreia ziarele scrise vor fi nişte chestii de domeniul trecutului cândva, asta pentru că vine din urmă online-ul, care rupe şi sfărâmă tot.

E discuţie lungă pe tema asta cu: „Vor mai fi sau nu vor mai fi ziare tipărite”. Personal, cred că vor mai fi cel puţin 100 de ani, dar să ne întoarcem la treburile noastre.

A observat cineva până acum că ziarele, în general vorbind, fie ele în varianta online sau offline, nu au o categorie dedicată internetului? Ele ştiu că depind de online în mare parte, dar parcă nu fac altceva decât să-l refuze.

Bine, nu spun că ziarele sunt rupte de tot de online, dar în loc să scrie articole cu referire la internet numai la ocazii speciale, de ce nu scriu asta, nu în fiecare zi, dar măcar o dată la câteva zile. Cum sportul şi politica sunt subiecte dezbătute în fiecare număr al fiecărui ziar, de ce n-ar putea şi online-ul să aibă o rubrică acolo?

Şi dacă îmi spuneţi că n-au despre ce să scrie când vine vorba de online, înseamnă că ştiţi doar să staţi pe messenger, Hi5 şi, eventual, pe blogul meu. Online-ul e vast, e mai mare decât toate ziarele la un loc, dar ăştia par să-l ocolească.

Poate îmi explică şi mie cineva de ce se întâmplă chestia asta.

P.S.: Să nu-mi spuneţi că online-ul nu trezeşte interes cititorului. Eu nu am pretenţia să scrie în ziar cum se codează o thema WordPress, dar măcar să aibă o rubrică de ştiri din online. Poate din cauza ziarelor oamenii care deabia descoperă online-ul vor înţelege şi articolul ăsta.

Tags:

6 Comments

  1. Alin 10 martie 2010
    • Cristian Florea 10 martie 2010
  2. Neamtu' 11 martie 2010
  3. Andrei 11 martie 2010
  4. Marius Moga 11 martie 2010
    • Cristian Florea 11 martie 2010

Leave a Reply