Pe 13 mai dă-le câte-un mesaj celor de care ți-e dor, pentru că e Ziua Dorului

Anul trecut, cei de la Trupa Vunk s-au gândit că în nicio limbă cuvântul „dor” nu mai are atât de multă însemnătate cum are el în limba română, așa că au lansat ideea de Ziua Dorului, sărbătorită în fiecare an pe 13 mai.

Și a fost fain, pentru că oamenii au profitat de ocazie ca să-și sune prietenii și rudele de care le era dor. Nu că n-ar fi putut face asta în fiecare zi, dar de Ziua Dorului au avut un motiv în plus. E ca la orice altă sărbătoare: poți să le urezi prietenilor noroc și fericire în orice zi, dar altfel e când ai un motiv în plus.

Ziua Dorului într-o zi va deveni sărbătoare națională și îmi place că Trua Vunk vrea să facă lucrul acesta în sens invers, adică în loc să depună actele necesare pentru a stabili prin lege o asemenea zi, s-au gândit că ar fi mai bine să vadă reacțiile oamenilor, iar dacă ei simt că Ziua Dorului e un prilej pentru un zâmbet în plus, abia atunci să încerce s-o transforme în sărbătoare națională.

Mâine, pe 13 mai, folosește Ziua Dorului ca prilej ca să-i suni pe cei de care ți-e dor și să stabiliți o întâlnire sau măcar să povestiți ce-ați mai făcut de când nu v-ați mai auzit. Așa o să faceți dorul puțin mai mic.

http://youtu.be/SWzCpdhxDHg

Apropo, pe pagina de Facebook dedicată Zilei Dorului văd că sunt români din Italia care vor să se întâlnească la Roma cu această ocazie, semn că avem nevoie de o astfel de sărbătoare națională și că dorul înseamnă pentru români același lucru, indiferent de distanța față de casă.

One Response

  1. Eugen 12 mai 2016

Leave a Reply