Cât de colorat e blogul tău?

Ai încercat vreodată să asemuieşti blogul cu un tablou? Să zicem că eşti pictor, iar culorile pe care le foloseşti într-un aşa-zis tablou al vieţii, sunt reprezentate de subiectele diverse pe care le dezbaţi.

Iniţial ai inceput cu negru, probabil un contur al formelor, dar pe parcurs te-ai gândit (sau aşa ar fi trebuit) că trebuie să mai înmoi pensula şi în altceva, motiv pentru care ai început să dezbaţi şi altfel de subiecte pe al tău blog generalist.

Atunci ai fost apreciat, un tablou cu mai multe culori are mult mai multe şanse să fie apreciat, decât unul făcut cu o singură culoare.

În funcţie de cât de bine atingi unele subiecte delicate, reuşeşti să adaugi umbre personajelor şi obiectelor din tabloul tău, lucru care îl face şi mai valoros.

Ţi s-a întâmplat să adaugi o culoare pe care n-ai mai folosit-o niciodată, iar succesul acesteia să te dea pe spate? Dacă da, ce-ai făcut mai departe? Ai continuat s-o foloseşti în mod excesiv, sau ai preferat să mai arunci câte-un strop, din când în când, dar nimic mai mult?

P.S.: În acest articol îmi exprim (într-un mod puţin mai diferit) mirarea faţă de succesul răsunător pe care l-a avut articolul cu IQ-ul peste 120. Atunci am învăţat că nu-i bine să dezbaţi numai anumite subiecte pe un blog generalist, sau să pictezi tabloul cu aceleaşi culori, în contextul propus mai sus. Acum mă întreb cam cât de des aş putea folosi acea culoare, ca tabloul să nu aibă un colorit obositor.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Bogdan Anghelina 15 Mar 2011, ora 18:20

  Blogul meu prefer să spun că e un tablou abstract. În cazul tău nu spun decât „mai răruț că-i mai drăguț !”.

  • Florea Cristian 15 Mar 2011, ora 18:23

   având în vedere că-i o culoare care place, dar nu este cea mai frumoasă din lume, tind să-ţi dau dreptate în legătură cu cazul meu :D

 • Cristi Mirt 15 Mar 2011, ora 18:23

  Păi dacă e blog generalist, nu ai neapărat o graniță peste care nu ai voie să treci. Teoretic, poți folosi orice nuanță.
  Faină comparația între blog și tablou. Chiar îmi place :)

  • Florea Cristian 15 Mar 2011, ora 18:30

   asta era si ideea, sa placa. ma bucur ca a prins, iar lumea a inteles ce trebuie :)

   da, nu ai neaparat o granita daca e blog generalist, dar parca nu-ti vine sa faci un tablou numai cu rosu si negru. si cum nu stii cat albastru sa pui in ecuatie, mai bine intrebi :D

   • Cristi Mirt 15 Mar 2011, ora 18:36

    Și eu am început să mai adaug câte o culoare, și a prins bine până acum :p

 • rami 15 Mar 2011, ora 19:45

  eu docamdata nu am un blog sunt inca in studiu dar o sa imi fac destul de curand

  • Florea Cristian 15 Mar 2011, ora 20:42

   studiul o sa-l faci pe tine, dupa ce iti incepi un blog :D te vei convinge singura ca din postura de blogger inveti mult mai multe decat din postura de simplu cititor

   • OMUL SIMPLU 16 Mar 2011, ora 15:29

    de acord! aşa este.vezi lucrurile din alta perspectiva ca blogger.

 • OMUL SIMPLU 15 Mar 2011, ora 23:26

  nu e foarte colorat.sunt pe principul tau:design simplu asa, nu foarte multe culori.

 • Molie pe Creier 16 Mar 2011, ora 09:36

  Nu m-am gandit niciodata sa-mi compar blogul cu un tablou.Originala idee.Facem un schimb de linkuri?

  • Florea Cristian 16 Mar 2011, ora 16:10

   ma bucur ca-ti place ideea. din pacate, nu fac schimb de link-uri, dar am sa ma uit peste blogul tau si daca-mi place, o sa-ti ofer un loc in blogroll, fara sa ai vreo obligatie fata de mine

 • Clubul de jocuri 24 Mar 2011, ora 14:44

  Eu nu am inca un blog dar ma gandesc destul de serios sa imi fac unul. Oricum nu mi-as face unul foarte colorat. Cu cat mai simplu cu atat mai bine.