Cât de mult contează că încerci să te diferenţiezi

Ieri am fost cu bicicleta până la Snagov. Pe drumul de întoarcere, am observat că apa din dotare se încălzise foarte tare şi am hotărât să mă opresc la un magazin să-mi iau alta.

Pe drumul pe care l-am ales pentru întoarcerea dinspre Snagov spre Bucureşti, era câte-un magazin mixt cam după fiecare kilometru. M-am gândit să opresc la unul care-mi atrage atenţia în mod special, aşa că am cumpărat de la cel care avea mesajul ăsta:

avem gheata si pepeni la rece

N-aveam nevoie nici de gheaţă, nici de pepeni, dar mi-a plăcut faptul că a încercat să se diferenţieze cumva. Nefiind multe magazine unul lângă celălalt, s-ar putea ca diferenţierea asta să nu-i facă pe anumiţi clienţi ai altor magazine să vină la tine. Până la urmă, o să se ducă la magazinul care-i este mai aproape.

Totodată, nici cei care trec pe-acolo aşa cum am făcut-o eu s-ar putea să nu se oprească pentru pepeni sau gheaţă. În schimb, s-ar putea să se oprească pentru că văd că proprietarul îşi dă interesul şi pentru că vrea să le ofere clienţilor mai mult decât le oferă toate celelalte magazine. Pentru mine asta cântăreşte foarte mult atunci când decid să folosesc un produs sau un serviciu, să văd că oamenii din spate îşi dau interesul.

Aşa e în toate activităţile pe care le desfăşori: dacă reuşeşti să te diferenţiezi cumva de ceilalţi, e imposibil să nu ai de câştigat.

2 Comments

  1. Gabriel Ursan 24 iulie 2014
    • Cristian Florea 24 iulie 2014

Leave a Reply