Cenzura asta mă enervează

Cu riscul de a spune 22minutes că m-am inspirat după articolul ei, continui să scriu, cu condiţia de a nu aminti despre cenzura făcută cu tot felul de steluţe despre care a vorbit şi ea (dacă eşti curios intră şi citeşte).

Pe mine mă enervează cenzura de la TV. Băi frate, când încep poliţiştii să vorbească, parcă se referă la ozn-uri sau la naiba ştie ce. La un moment dat şi eu uită ce vor să explice. Parcă o dau în SF-uri, vere.

Oamenii ăştia-s ciudaţi când vine vorba de cenzură. Ne ascundem, dar de ce? Că eu nu înţeleg! Spre exemplu, urmăriţi filmuleţul cu atenţie:

Explicaţi-mi şi mie, dacă aveţi bună voinţă, de ce nenea poliţistu’ a zis „membrul unei trupe cunoscute din România” în loc să spună „Alin Demeter, membrul trupei BUG Mafia, a fost bla bla bla”?

Adică, nu era de înţeles că posturile TV au pus numele cântăreţului mare, pe ecran, şi au vorbit despre trupa la care activează cu 10 secunde înainte? De ce ăsta se fereşte atât?

Nu mai spun de emisiunile în care trebuie cenzurată nu ştiu ce marcă de suc sau apă plată. De parcă nu ţi-ai da seama prin opacity-ul ăla ce este sau nu ai vedea că după forma sticlei e Coca Cola sau după verzimea ei e Sprite şi tot aşa.

Iar exemplele pot continua la nesfârşit.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Lungu Alin 10 Aug 2009, ora 00:50

  Da, sunt nenumarate exemple, dar cea mai penibila faza e cea cu cenzurarea produselor :|
  .-= Ultimul articol al lui Lungu Alin – Windows 8 vine în anul 2012 =-.

 • Produse Bio 10 Aug 2009, ora 10:35

  Cred ca politisti au un in regulament sa nu divulge nume sau formati pentru a evita reclama sau am rog. dar cu cenzurarea produselor ar trebui sa te adresezi la CNA ca ei sunt aia nebuni care cenzureaza totul de parca ar fi prosti ;)
  .-= Ultimul articol al lui Produse Bio – Ketchup Verival Bio – 500gr – 16,49 ron =-.

 • Neamtu' 10 Aug 2009, ora 10:35

  Nu stiu daca este vorba de cenzura, neaparat, cat de o reglementare legala, parca. Nu mai stiu exact cum suna textul de lege, insa pentru ca e vorba de o persoana cunoscuta, politistul, prin declaratiile sale, ii poate aduce prejudicii sau, din contra, il poate promova. Si atunci purtatorii de cuvant se feresc de chestia asta.
  .-= Ultimul articol al lui Neamtu’ – La revedere, analog! Bine ai venit, digital! =-.

 • fLn 10 Aug 2009, ora 10:45

  Politia din cate stiu, nu are voie sa divulge numele persoanelor mai ales intr-un reportaj de stiri deoarce se pot face scapari de informatie.
  .-= Ultimul articol al lui fLn – O poza pe zi #5 =-.

 • Serginho 10 Aug 2009, ora 11:04

  Cu ce va deranjeaza pe voi ca se cenzureaza produsele la T.V.? Pe bune acu.
  .-= Ultimul articol al lui Serginho – Uit de toate… =-.

  • Grim_Cris 10 Aug 2009, ora 11:20

   se cacă pe ei degeaba

   • fLn 10 Aug 2009, ora 11:41

    Stiu, dar asta e politica.
    .-= Ultimul articol al lui fLn – Câini urbani =-.

 • Mihai 10 Aug 2009, ora 13:04

  Păi..Din moment ce în filme se plătesc sume bune pentru ca actorii să bea red bull,coca-cola,sprite,etc de ce naiba să-i fac eu unuia reclamă de-asta moca?Dacă e un produs bine cunoscut lumea o să recunoască ce se află în spatele exagerării de pixeli dar o marcă de haine,un număr de mașină sau alte de-astea o să treacă sigur neobservate.

 • Sixx 10 Aug 2009, ora 14:21

  Pe mine ma enerveaza altceva. Cenzurarea marcilor de masini. Daca un nene zice la tv, intr-o emisiune: Bai, Bentley e cea mai misto masina, cum afecteaza telespectatorii? Cati dintre ei o sa isi poata permite o astefel de masina…Cenzura e utila, dar ducandu-o la extrem e penibila :)