De ce să faci refinanţarea acum, la BCR

De ce să faci refinanţarea acum, la BCR 1 | Cristian FloreaAm mai avut două articole despre refinantare, iar în ultimul vă spuneam că o să vorbesc despre refinanţare ca şi produs al BCR-ului şi am să vă spun de ce merită să faceţi o refinanţare în perioada campaniei (6 iunie – 4 iulie). Sper că nu mai există persoane care n-au înţeles ce este aceea o refinanţare. Dacă totuşi sunt, îi rog să citească celelalte două articole şi să întrebe unde nu se descurcă.

În primul rând trebuie să ştiţi că atunci când vă hotărâţi să faceţi refinanţarea trebuie să vă gândiţi dacă aceasta merită sau nu făcută. Aşadar, adunăm ratele lunare achitate la creditul iniţial, cu costurile pentru acordarea creditului iniţial, costurile de obţinere a creditului de refinanţare şi totalul de rambursat la creditul de refinanţare.

Suma rezultată trebuie să fie mai mică decât valoarea totală plătibilă (adică decât creditul iniţial) pentru ca refinanţarea să aducă reduceri de costuri. De reţinut este faptul că refinanţarea nu vă reduce întotdeauna cheltuielile, de-aia trebuiesc făcute calcule înainte.

Ce beneficii am dacă încep refinanţarea la BCR?

1. Unele bănci solicită o taxă în momentul în care cineva doreşte să facă o refinanţare. La BCR, comisionul de analiză a dosarului pentru refinanţare este zero.
2. Costul de evaluare a imobilului, în cazul BCR-ului, este de 300 de lei în mod normal. În perioada campaniei nu se percepe costul de evaluare pentru evaluarea creditelor refinanţate.
3. Costurile notariale cu instituirea ipotecii sunt suportate de BCR în perioada campaniei.
4. Costul asigurării imobilului este zero, asigurarea fiind oferită gratuit la valoarea creditului acordat în urma refinanţării.
5. Costul adresei (acordul de instituire ipotecii de rang subsecvent) de la care se refinanţează creditul va fi suportat de BCR dacă refinanţarea este făcută în perioada campaniei.

După cum probabil aţi observat deja uitându-vă în sidebar, blogul meu a devenit un fel de sucursală a băncii BCR. Dacă daţi click pe bannerul din dreapta veţi ajunge la o pagină de unde veţi putea calcula provizoriu noua rată lunară în cazul unei refinanţări şi de unde vă veţi putea face o idee mai clară despre ceea ce reprezintă refinanţarea în cadrul BCR-ului.

Sperăm ca în scurt timp această pagină să reprezinte bannerul în sine. Personal, mi-ar plăcea mai mult să pot calcula rata direct de pe banner, fără să mai fie nevoie să merg la cine ştie ce pagină :)

2 Comments

  1. Mama 23 iunie 2011
    • Cristian Florea 24 iunie 2011

Leave a Reply