Despre majuscule în adresele de mail. Sau cum să evitaţi situaţiile penibile

majuscule in adresele de mailEu, ca majoritatea persoanelor de sex masculin, scriu urât. Nu groaznic de urât, dar destul de hieroglific încât să nu fii sigur dacă adresa mea de email îmi conţine numele, sau vreun cuvânt inventat de mine.

Ca să evit momentele alea în care eu scriu o adresa de mail, iar tu înţelegi altceva, prefer să scriu cu majuscule locul unde pot primi corespondenţa electronică. Uneori şi adresa website-ului meu o scriu tot cu majuscule, din acelaşi motiv cât se poate de evident.

Aşa cum probabil v-aţi aşteptat, reacţia pe care o primesc în 90% din cazuri este: Dar adresa ta de email se scrie doar cu majuscule?

De obicei găsesc stăpânirea necesară unui răspuns la locul lui, dar nu sunt sigur că toţi oamenii cărora o să le puneţi întrebarea de mai sus vor reuşi să vă răspundă aşa, motiv pentru care voiam să vă atrag atenţia asupra unui lucru simplu: adresele de email şi website-urile nu contează dacă sunt scrise cu majuscule sau nu, pentru că acestea vor fi transformate automat în litere mici.

Cu alte cuvinte, dacă intraţi pe floreacristian.ro sau pe FloreaCRISTIAN.ro, veţi vedea că ajungeţi în acelaşi loc, adică pe floreacristian.ro. Totodată, dacă trimiteţi un mail la floreacristian.ro@gmail.com, sau la FLOREACRISTIan.Ro@GMAIL.com, ceea ce aţi scris ajunge în acelaşi loc.

E bine să ştim şi detaliile astea dacă tot pierdem timpul pe internet, nu?

Lasă un comentariu

26 comentarii

 • Roxana Cr 22 Feb 2012, ora 21:31

  Din cauza faptului ca in numele meu de familie exista diacritice, defapt un singur caracter de genul asta, am obiceiul, atunci cand imi scriu adresa de email intr-un formular sau pe o hartie, sa scriu cu diacritice si de multe ori trebuie sa stau apoi sa le explic oamenilor ca e fara. :))) Timp pierdut in viata:D

  • Florea Cristian 22 Feb 2012, ora 22:41

   Pai obisnuieste-te sa scrii fara, ca sa nu mai pierzi timpul degeaba. :)) Oricum multi nu stiu sa scrie cu diacritice la PC (sau nici nu stiu ca se numesc diacritice), deci ar putea incerca sa scrie fara si sa vada ce iese. :))

 • Dan Trofin 22 Feb 2012, ora 22:54

  Facebook accepta situatii de genul : numele cu majuscule si prenumele cu litere mici .. sau invers. ma refer, la paginile personale.

  • Florea Cristian 23 Feb 2012, ora 07:26

   Pana la Facebook unii trebuie sa invete cum sta treaba cu mail-urile. :))

 • LoL3X 23 Feb 2012, ora 03:11

  Bine de stiut pentru „zeii” internetului

 • Șerban 23 Feb 2012, ora 12:01

  Ia și mai învață ceva: f.l.o.r.e.a.c.r.i.s.t.i.a.n.r.o@gmail.com
  Unde crezi că ajunge mailul către adresa de mai sus?

  • Florea Cristian 23 Feb 2012, ora 18:45

   La floreacristian.ro@gmail.com :D Stiam de asta, dar nu stiu cum de am uitat sa mentionez in articol. :))

   • Șerban 23 Feb 2012, ora 18:56

    Ba chiar și la floreacristianro[la]gmail[punct]com :)

   • Florea Cristian 23 Feb 2012, ora 20:04

    da, ştiu şi asta, dar eu folosesc floreacristian.ro la gmail punct com pentru ca poate-i mai duce pe unii capul sa vada ce se afla in spatele link-ului floreacristian.ro :)) daca zic „floreacristianro”, or sa aiba impresia ca ro-ul vine de la Romania, nu ca blogul meu se gaseste pe domeniul ala :D

 • Calivita 23 Feb 2012, ora 14:20

  E grele, domne, e grele! Sunt destui care habar nu despre chestiile astea atat de marunte! Exista si oameni care folosesc calculatorul de mult timp si habar nu au sa trimita un mail, exista tot ce vrei :P
  Oricum e bine stiu ce subliniezi u….

  • Florea Cristian 23 Feb 2012, ora 18:46

   E bine sa subliniem si chestii de genul asta care desi par banale, unii n-au avut de unde sa le invete. :D

 • stefan 23 Feb 2012, ora 17:02

  si eu tot cu majuscule scriu, altfel sigur nu s-ar intelege nimic din ce am scris.

 • Adrian Anghel 23 Feb 2012, ora 17:44

  Si eu imi scriu uneori adresa de e-mail cu majuscule. Nu am intampinat pana acum intrebari de genul acesta. Se pare ca pe aici mai prin nordul munteniei, lumea se prinde de lucrurile astea, ce e drept – minuscule ale internetului.

 • Șerban 23 Feb 2012, ora 20:06

  @Florea Cristian: Cred că era mai mișto să ai „contact[la]floreacristian[punct]ro… Așa nu-ți mai băteai capul cu „dacă se uită la link sau nu?” :)

  • Florea Cristian 23 Feb 2012, ora 20:16

   am fc[la]floreacristian.ro, dar cand scriu adresa asta unii au impresia ca nu-i adevarata. :))

 • Alexander 24 Feb 2012, ora 06:02

  eu m-am obisnuit, le scriu cu litere mari si imediat bag : vezi ca nu conteaza cu ce litere scrii. (pana acum n-am dat inca peste vreunul care sa ma intrebe „cum adica” asa ca e bine )

 • Petru 24 Feb 2012, ora 16:44

  Eu scriu groaznic de urat. Dar n-am intampinat probleme de genul asta fiindca pe aici nu prea se intreaba adresele de email

  • Florea Cristian 25 Feb 2012, ora 08:08

   Sau poate n-ai fost tu nevoit s-o scrii, ca sigur se cer si adrese de email. Peste tot se intampla asta.

 • Tiberiur 25 Feb 2012, ora 10:56

  Si totusi nu era mai simplu sa le explici ca adresa de e-mail si cea de internet nu sunt key-sensitive?

  • Florea Cristian 25 Feb 2012, ora 19:48

   Daca le pronuntam „key-sensitive” se uitau la mine ca la martieni.