Am folosit doar internetul mobil timp de o lună de zile. Concluzii și statistici

Acum vreo lună și câteva zile, când Vodafone anunța că o să ofere un weekend cu internet nelimitat și gratuit tuturor clienților (apropo, cam atât internet s-a consumat în acel weekend), am fost întrebat dacă vreau să primesc o lună de internet gratuit, peste acel weekend în care toată lumea putea sta pe net fără probleme. Am zis că vreau, dar cu o singură condiție, să primesc la sfârșitul lunii niște statistici referitoare la consumul meu de trafic.

Am vrut să fac asta pentru că m-am gândit că ar fi fain să folosesc numai rețeaua mobilă timp de o lună de zile și să văd cam cât internet consum. Mi-am dat seama ulterior că n-au de ce să-mi trimită cei de la Vodafone statistici cu consumul meu, pentru că mi le pot descărca singur din contul de MyVodafone. Ceea ce am și făcut.

Și așa a început aventura. În primele două-trei zile, când intram pe net de pe laptop, făceam hotspot cu ajutorul telefonului. Apoi mi-am dat seama că am și un stick de internet de la Vodafone și că aș putea să-l conectez pe el când folosesc laptopul. Iar statisticile arată cam așa:

 • internet consumat de pe telefonul mobil într-o lună de zile – 5,98 GB (consum maxim într-o singură zi – 0,6 GB)
 • internet consumat de pe stick într-o lună de zile – 18,85 GB (consum maxim într-o singură zi – 0,77 GB)

Nu știu de ce, dar când am început experimentul mă așteptam la niște cifre mult, mult mai mari. Ce-i drept, nu a fost o lună în care să fiu nevoit să trimit sau să descarc fișiere mari și nici n-am vrut să fac asta doar de dragul de a consuma internet. Voiam să văd exact cât consum într-o lună normală de utilizare.

Concluziile după luna asta ar fi următoarele:

 • când vine vorba de browsing, nu simți diferența dintre WiFi-ul de-acasă și internetul 4G de la Vodafone. Pentru că 4G-ul se mișcă atât de bine, încât paginile se încarcă la fel de repede.
 • am putut să mă uit pe YouTube sau alte streaminguri online fără probleme. N-am fost nevoit să aștept să facă buffering, ci am dat play și a început.
 • n-am simțit vreodată că duc lipsa WiFi-ului. Dimpotrivă, au fost momente în care netul de la birou nu prea voia să meargă, iar eu n-aveam nicio problemă. :))
 • aș putea repeta experimentul oricând.

8 Comments

 1. Mort la datorie 21 octombrie 2015
  • Cristian Florea 21 octombrie 2015
 2. rivi 21 octombrie 2015
  • Cristian Florea 21 octombrie 2015
 3. Marius 21 octombrie 2015
  • Cristian Florea 21 octombrie 2015
 4. Alin 2 noiembrie 2015
  • Cristian Florea 3 noiembrie 2015

Leave a Reply