Fumătorii au mai multe ocazii de socializare

adolescenti fumatoriEste o chestie la care m-am gândit tare mult timp şi pe care, într-o zi de luni, mi-au confirmat-o mai mulţi, pentru că s-a nimerit să discutăm despre asta la ora de limba engleză.

Fumătorii, deci, au mult mai multe ocazii de socializare, pentru că orice discuţie poate începe cu „Ai un foc?”, sau „Ai o ţigară?” şi poate deveni atât de interesantă încât să nu se mai termine niciodată. Totodată, orice pauză poate începe cu „Hai la o ţigară”, iar discuţia, din nou, poate deveni atât de interesantă încât să nu se mai termine niciodată.

Noi, nefumătorii, ce să facem? Mergem la un necunoscut să-i zicem „ţi-aş cere un foc, dar nu fumez şi m-am gândit să găsesc alt motiv ca să mă bag în seamă”?

Acum, lăsând gluma la o parte, voi, ca nefumători, cum începeţi o discuţie cu un necunoscut?

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • Bogdan 20 Noi 2012, ora 15:08

  Sunt multe persoane care fumeaza doar ca par mai interesante, si cred ca sunt mai cool asa. Stiu destui… Ma bucur ca nu fumez si sparg bani pe asemena otrava….

  • Cristian Florea 20 Noi 2012, ora 16:25

   Sunt în aceeaşi situaţie cu tine, deci te înţeleg perfect. :D

 • Omega Peter 20 Noi 2012, ora 18:52

  Buna intrebare! Oricum e un avantaj mai mare sa fii nefumator, in ciuda socializarii :P. Poti sa socializezi luandu-te de fumatori, si tinandu-le o teorie despre viciul lor :))))))

  • Cristian Florea 20 Noi 2012, ora 20:44

   Si daca faci asta s-ar putea sa nu mai vorbeasca nimeni, niciodata, cu tine. :))

 • luizadaneliuc 21 Noi 2012, ora 00:20

  Eu nu fumez si in general nu fac lobby antifumat, dar mi s- a intamplat in cateva ocazii sa observ cum sunt defavorizati fumatorii in situatii sociale tocmai prin faptul ca ei mereu trebuie sa iasa la fumat din incaperea unde se socializeaza. Cred ca depinde in ce fel de cerc te invarti, daca esti printre nefumatori, clar esti defavorizat.

  • Cristian Florea 21 Noi 2012, ora 00:38

   E un punct de vedere tare interesant, să ştii. Şi adevărat. Mulţumesc pentru comentariu!

 • Gabriel Luca 21 Noi 2012, ora 00:57

  Sunt fumator, şi da, ai dreptate, de la replica „Ai un foc?” pot porni discuţii incredibile. Însă asta nu înseamnă ca nefumatorii ar fi dezavantajaţi într-o discuţie cu un străin. După părerea mea, asta ţine atât de personalitatea celui care incearcă să pornească o discuţie, cat şi de cea a celui care este întrebat. Mai sunt şi alţi factori ce ar putea fi luaţi în considerare, dar în principiu, asta contează cel mai mult.

  • Cristian Florea 21 Noi 2012, ora 09:36

   Total de acord cu ceea ce zici tu! Personalitatea e cea mai importantă în chestia asta.

 • Ovidiu 21 Noi 2012, ora 13:42

  In loc sa-i ceri un foc ai putea sa te legi de ceva din jur, cum ar fi vremea, aglomeratia, galagia, linistea, depinde unde esti …
  De cand m-am lasat de fumat socializez mai mult, nemaiavand ocupatia cu tigara sunt oarecum impins sa pornesc o conversatie.(bineinteles in situatiile despre care vorbim)

 • Vlad 21 Noi 2012, ora 20:52

  Daca vrei sa ai o speranta de viata mai lunga e obligatoriu sa nu fumezi. Dar si o viata scurta dar bine traita nu e de lepadat !

 • Marius 21 Noi 2012, ora 21:34

  Daca te duce bibilica poti sa socializezi si fara „ai un foc, hai la o tigare” aici ma refer cand vrei sa iesi cu o fata :D

  • Cristian Florea 22 Noi 2012, ora 10:33

   Eu nu ma refeream la iesitul cu o fatw, că atunci găseşti soluţii orice-ar fi. :))

 • Yamasha 24 Noi 2012, ora 10:09

  Sunt multi care fac asta, mai ales daca sunt elevi…se apuca de fumat pentru socializare. Din pacate, dupa ceva ani cei mai multi regreta ca au facut asta…dar dependenta…

 • Sorin 24 Noi 2012, ora 17:24

  Pai poți intra în vorbă cu cineva legându-te de împrejurimi sau ce se întâmplă în jurul vostru.

  • Cristian Florea 25 Noi 2012, ora 00:20

   Aşa, brusc?

 • Carcotas 28 Noi 2012, ora 15:23

  Eu sunt fumator, fumez de cativa anii buni, insa vezi,, niciodata nu am gandit ca fumatul are si beneficii, precum acesta de a iti oferi posibilitatea de socializare cu persoanele din jurul tau mult mai usor decat un nefumator. Adevarul este ca o replica de genul „ai un foc” este una care nu te poate pune intr-o situatie jenanta cum o poate face oricare replica despre vreme sau despre aglomeratia din jur.
  Bineinteles ca depinde si foarte mult de locatie si de cercul in care te invarti, insa in majoritatea cercurilor daca eti posesorul unei brichete si a cel putin doua tigari, ai toate sansele sa pleci inapoi spre casa insotit.
  Cu toate aceste „beneficii” ale unui fumator, eu unul regret ca inca nu am ambitia necesara sa spun odata pentru totdeauna STOP fumatului.