Poți identifica imaginarul din următoarele afirmații?

Te-ai întrebat vreodată de ce ne place să citim? Sau de ce ne place să mergem la teatru? Cred că fiecare are răspunsul lui la aceste două întrebări, dar indiferent de răspunsul dat, totul se reduce la un singur lucru: ne place imaginarul. Ne place să ne lăsăm purtați într-o altă lume, într-un timp și o poveste diferite față de cele cu care ne întâlnim în fiecare zi, dar la care putem lua parte ca și cum le-am trăi pe bune.

Când vine vorba de imaginar nu există limite și reguli. Nu există adevărat, nu există fals și nu există lucruri bune sau rele. Imaginarul poate fi așa cum vrem noi să fie, iar el se manifestă cel mai bine prin cultură. Iar astăzi despre asta vreau să discutăm: despre cultură (în general) și despre teatru (în particular).

Provocarea vine de la BRD, care se implică constant în proiecte culturale și încurajează oamenii să meargă la eveniment de acest gen de câte ori are ocazia, așa că în acest an, fiind partener Ideo Ideis (cel mai mare festival de teatru tânăr din România), a lansat un joc interesant.

Se numește Detectorul de imaginar, iar regula jocului e simplă: ți se pun în față 3 afirmații, una adevărată (inspirată dintr-o faptă reală), una falsă și una imaginară (inspirată dintr-o piesă de teatru care se joacă în acest an la Ideo Ideis). Rolul tău e să identifici afirmația imaginară. Ai 4 șanse la dispoziție ca să faci acest lucru.

Dacă răspunzi corect la 3 dintre cele 4, intri automat într-o tragere la sorți care îți poate aduce bilete la Festivalul Național de Teatru, care va avea loc între 20 și 30 octombrie în București.

Ce zici? Reușești să rezoli detectorul de imaginar?

Leave a Reply