Împotriva ”motoarelor” conduse de cine nu trebuie

Guest Post scris de Mălina, o fată pe care tipele de vârsta ei sigur sunt invidioase.

Ieri după-amiază mergeam împreună cu mama mea cu maşina, când, dintr-o dată, văd că un om pe un soi de scuter se îndreaptă către mine, eu stând pe locul din dreapta din faţă. Văd că uşor, uşor, de pe banda din dreapta, el se aproprie de maşina noastră. Nici nu apuc să îi zic mamei, că ne loveşte.

Omul acesta era îmbrăcat în nişte pantaloni sport, cu un tricou, avea o cască de protecţie şi ochelari de soare. După ce ne-a lovit, a încercat să fugă, bineînţeles. În aceste situaţii e nevoie de ceva prezenţă de spirit, că te pierzi pe moment. Noroc că am avut. Ne-am luat după el şi, după ce i-am luat numărul de la… interesanta lui bicicletă cu motor, am reuşit, prin câteva claxoane şi o ”încolţire” demnă de filmele cu James Bond, să îl oprim. Dându-şi casca jos, omul nu era altceva decât un moşneag de altă etnie, trecut de o vârstă respectabilă, în stare de ebrietate, care nu putea să lege măcar 2 cuvinte. Am uitat să specific că toată acţiunea asta se întâmpla în Bucureşti, în Piaţa Unirii. Noroc că maşina nu a păţit nimic, altfel sunam la poliţie şi ieşea urât.

Am povestit asta, ca să ajung la ce voiam să zic de la început. Nu este normal ca un om care nu are o pregătire, care nu ştie nici măcar să conducă, care nu are echipamentul potrivit, care mai este şi în stare de ebrietate, să conducă într-un oraş ziua, o motocicletă sau un scuter. Aş da orice să îi văd pe inconştienţii ăştia în închisoare, că tot ei sunt ăia care omoară copii nevinovaţi şi oameni maturi pe trecerea de pietoni.

La fel şi în cazul şoferilor de maşini, dar ăsta e deja subiectul unui alt articol. Nu am nimic împotriva motocicliştilor cu echipament, care au făcut o şcoală şi au învăţat cum să-şi conducă vehiculul. Însă am în cazurile asemănătoare celui de mai sus…

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Florea Cristian 12 Sep 2010, ora 13:54

  Si mie mi se pare anapoda sa lasi oamenii care chiar nu au habar de legile de circulatie sa conduca. Nu zic sa le ceri carnet, dar sa aiba macar niste cursuri acolo, sa stie si ei 2 semne si 3 reguli, ca e de ajuns.

  Nu mai spun de cei care conduc in stare de ebrietate. Daca nici carnet n-au, in afara de o simpla amenda, chiar n-au ce sa le faca. Si asta-i gresit, foarte gresit!

 • Malina 12 Sep 2010, ora 15:51

  Multumesc foarte mult :)

 • A.Dragos 12 Sep 2010, ora 16:02

  De ce sunt astfel de exemplare? Pentru ca permisele la noi se dau pe un kilogram de caş si niste bani tot cheş (sau putem spune si caş), si astfel oricine poate sa circule cum vrea cand vrea.

 • i4ever 12 Sep 2010, ora 20:40

  NU este normal. Tin minte o intamplare de acum doi ani. Eram cu tat in masina prin Rm. Sarat. Vine un motociclist care incearce sa depaseasca prin partea dreapta ( !!!) si , nereusind , intra pe o straduta. Dupa cateva minute , acelasi motociclist era cat pe ce sa se izbeasca de masina. A revenit de pe alta straduta , cu o viteza demna de curse, si a intrat, la limita imposibilui in fata masinii. Noroc ca au functionat franele ca era …praf.

  • Florea Cristian 12 Sep 2010, ora 22:37

   si vinovat cine era? probabil tatal tau pentru ca nu s-a asigrat. in niciun caz motociclistul pentru ca nu s-a asigurat si ca mergea cu viteza mult peste limita legata, nu?

 • Sixx 12 Sep 2010, ora 23:17

  mai e o mica problema
  daca un motociclist tampit intra in fata masinii si il omori (din vina lui) tot tu faci innchisoare. Din cauza faptului ca era beat/ ca nu stia ca la stop se opreste, etc…

  • Florea Cristian 13 Sep 2010, ora 00:05

   da, pt ca asa e legea in Romania 8-|

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 13 Sep 2010, ora 14:42

  exact cum spune si Dragos! De ce? Pentru ca la noi permisele se iau cu bani! Unul care invata si stie nu ia pentru ca nu a platit, altul care are banul in buzunar arunca de parca ar cumpara sunca. Si ne mai miram de ce exista atatea si atatea accidente…

 • Shmen 13 Sep 2010, ora 17:26

  din cauza persoanelor asteanoi motociclisti suntem pusi intr-o lumina proasta.