Mediul, oamenii, socializarea, ele îţi conduc blogul

Dacă trăieşti într-o lume care se întinde până la uşa camerei tale, dacă ai acces la informaţie fără să poţi schimba vreo vorbă cu cineva şi dacă totul în viaţa ta devine plastic, mecanizat, e lesne de înţeles că blogul tău s-ar putea să înceteze din viaţă treptat.

Încerc să cred că blogurile noastre sunt conduse de lucrurile şi oamenii care ne înconjoară. De ce ai mai scrie despre cât de urât a fost la nu ştiu ce eveniment, fără ca tu să participi la el? De ce ai mai scorni o idee bazată pe fapte reale, dacă ele nu există. Cum ai mai raporta tu articolele (fie ele fictive, amuzante, triste, lungi etc.) la viaţa ta, dacă tot ceea ce faci este să stai în faţa unui monitor şi să tastezi?

Cred că atunci când vom ajunge la automatizare, la obezitatea aia care ne interzice să ieşim din casă şi la comoditatea care ne face să spunem „nu” până şi celui mai frumos soare de pe cer, atunci vor muri şi blogurile bune, sau orice fel de literatură scrisă bine. Nu poţi trăi static, singur şi să creezi în acelaşi timp.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Madalin Blidaru 3 Mai 2011, ora 21:19

  Intotdeauna este mai usor sa vorbesti despre un eveniment la care ai participat. Majoritatea ideilor se intampla sa iti vina dupa ce ai iesit afara sau in timp ce discuti cu alte persoane ( nu online).

 • Tudor 3 Mai 2011, ora 22:16

  Tocmai pentru a evita astfel de situatii eu tot afirm ca online-ul este ca offline-ul sa fie mai frumos. Daca uitam de offline, riscam sa devenim … o simpla extensie a pc-ului.

  • Florea Cristian 3 Mai 2011, ora 23:33

   una fără cealaltă nu se pupă oricât te-ai chinui. dacă trăieşti numai în online, sau numai în offline, n-ai cum să ai parte de amândouă la adevărata lor valoare

 • Alex 4 Mai 2011, ora 16:35

  Foarte adevarat.Ma ghidez pe acelasi principiu

 • Ana 4 Mai 2011, ora 17:07

  socializarea te ajuta sa-ti popularizezi ideile mai bine. asta e clar!

 • Andra Botezatu 4 Mai 2011, ora 17:27

  Ce frumos ai scris! Si ai perfecta dreptate…

 • OMUL SIMPLU 4 Mai 2011, ora 18:26

  frumos spus afara cu voi. pana una alta maine teza la mate:(

 • Pavel 4 Mai 2011, ora 18:34

  Unii au noroc că mai au o școală, un serviciu și mai pot ieși din casă. :D

  • Florea Cristian 4 Mai 2011, ora 20:10

   da, aici ai dreptate. eu n-as putea sta in casa non-stop. mai am zile din vacanta in care stau in casa fara sa ies deloc, dar se intampla intr-o zi, maxim doua, nu mai mult, ca altfel innebunesc