Pe mine nu mă iubeşte Google

Când eram eu mai tinerel şi bloguiam extrem de prost în comparaţie cu ce citiţi acum, vedeam tot felul de articole prosteşti, care mie mi se păreau o minune a internetului, întrebându-mă „oare de ce nu pot şi eu?”.

Dintre ele fac parte şi articolele în care fiecare scria o listă cu topul căutărilor de pe Google în urma cărora unii au ajuns pe blogul lui. Adică luai cele mai amuzante căutări care ţi-au adus ceva vizitatori, puneai un comentariu ironic la adresa lor, şi gata articolul. Ieşea ceva amuzant şi cu foarte multe comentarii în care cititorii voiau să-ţi confirme faptul că i-ai făcut să râdă.

Eu mă simţeam puţin stânjenit de chestia asta, pentru că, spre deosebire de ei, oamenii mei ajungeau pe blog pe keyword-uri normale gen: „Cum să colorezi părul în Photoshop” sau „grimcris” şi altele. Nu puteam să fac un articol cu topul căutărilor în Google pentru că nu mi-ar fi convenit să scriu: „grimcris – ha, ha, pe asta ai nimerit-o!” şi să mă aştept ca oamenii să se amuze. Dacă ar fi fost să-mi fac blog cu bancuri seci, cred că aş fi fost cel mai bun la asta.

Acum timpul a trecut, iar eu (cred) m-am mai maturizat. Articolele cu căutări de pe Google, deşi încă mi se mai par amuzante, nu se vor regăsi pe blogul meu nici dacă or să fie la Top Search cuvintele „poza mea” (pentru că da, există oameni care caută asta pe Google).

Acum mă gândesc, pe mine chiar nu m-a iubit Google de nu mi-a oferit asemenea minunăţii când eram mai putin copt la minte?

Tags:

12 Comments

 1. shmen 28 februarie 2010
  • Cristian Florea 28 februarie 2010
 2. isshmen 1 martie 2010
 3. A.Dragos 1 martie 2010
 4. Ioana 1 martie 2010
  • Cristian Florea 1 martie 2010
 5. Dexter 1 martie 2010
 6. Alen 1 martie 2010
 7. Inocentul 1 martie 2010
 8. andi 1 martie 2010
 9. Programare Sociala 2 martie 2010
  • isshmen 3 martie 2010

Leave a Reply