Review Gudrulea

Astazi am primit un mail de la un baiat pe nume Mihai, webmaster al site-ului Gudrulea.com, un mail in care imi cerea un review la propriul site.

Asemeni celorlalte review-uri ma voi lega in primul rand de design, apoi de functionalitate si in cele din urma de SEO si altele :)

Primul contact al site-ului cu vizitatorul este foarte important. La Gudrulea este un contact placut, designe-ul fiind simplut dar frumos cu niste culori neobositoare la ochi.

Headearul este reprezentat de o imagine cu un background portocaliu, cu link spre Homepage pe care este scris cu o culoare inchisa „Gudrulea”, iar dedesubt descrierea pe care el a ales-o, mai exact „Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim”. O descriere destul de draguta care starneste rasul la prima vedere si care ne indica faptul ca avem ceva amuzant de gasit pe blogul lui.

In partea dreapta a headearului este un loc cam gol, dar care poate fi umplut foarte frumos cu niste reclame ADsense sau alt tip de reclama. In dreapta sus avem trei butoane mici, primul oferindu-ne din nou link catre Homepage, al doilea ne ajuta sa luam legatura cu webmasterul site-ului, iar al treilea este pentru potentialii useri, adica o pagina de Login sau Sign Up.

Sub headear mai avem o bara cu inca un link spre Homepage, lucru care ne demonstreaza ca daca vrem sa ne intoarcem la Prima Pagina a site-ului o putem face foarte usor.

Tot pe acea bara mai pot aparea niste pagini create de Gudrulea, pagini gen About Me sau altele.

Imediat sub aceasta bara avem continutul si meniul. In dreapta apare continutul, iar in stanga, o bara de Search, urmata de un meniu pe doua coloane.

Bara de Search este asezata foarte bine acolo, vizitatorul putand gasi mai usor ceea ce cauta pe blogul lui Gudrulea.

Pe prima coloana apar Categoriile, Articolele recente, Comentariile, Arhiva, Blogroll-ul si Tagurile, iar pe cea de-a doua reclame catre parteneri si sigla trafic.ro

Referindu-ma la continut, posturile apar foarte bine, putin cam scurtute dar poate am nimerit eu o perioada mai proasta din ceea ce scrie Gudrulea, text negru pe bleu (usor de citit), si imagini atat cat sa nu „rupa” layout-ul. Singura problema ar putea fi textul „Citeste mai mult” care nu se incadreaza chiar bine acolo. Depaseste putin footerul articolului. Acest text ar putea fi inlocuit cu „mai mult” sau „tot” pentru a nu mai ocupa atat de mult spatiu si a nu mai depasi spatiile respective.

Footerul arata dragut, apreciez faptul ca nu l-a umplut inca de link-uri si ca a pastrat toate copyright-urile, atat cele ale scripului cat si cele ale creatorului themei. Acest lucru ne arata faptul ca Gudrulea ii respecta atat pe cei care au muncit la WordPress cat si pe cei care au facut site-ul lui sa arate asa (adica cei care au conceput thema).

Un lucru pe care eu il consider foarte important pentru un blog dar aici vad ca lipseste este RSS Feed-ul sau Postarile de tip Atom. Asta inseamna ca nimeni nu se poate abona la articolele lui Gudrulea. Acest lucru ii poate scadea din vizitele zilnice deci trebuie sa faca ceva neaparat.

Referindu-ma la SEO vad ca este destul de bine optimizat, link-urile SEO Friendly indicandu-ne acest lucru, adica link-uri gen www.gudrulea.com/articol, astfel poate fi perceput mai bine de motoarele de cautare si se poate alege cu mai multe vizite din cautarile efectuate pe aceste motoare de cautare.

Un lucru destul de important din punct de vedere SEO, de aceasta data pentru comentatori sunt link-urile. WordPress vine cu niste link-uri nofollow initial dar este un plugin care le transforma in dofollow. Eu ii respect mai mult pe cei care folosesc acest plugin si postez cu mai multa placere.

Din pacate la Gudrulea acest plugin nu este vizibil dar poate pe viitor va fi instalat si activat.

7 Comments

  1. Gudrulea 3 septembrie 2008
  2. Cristian Florea 3 septembrie 2008
  3. BdV 6 septembrie 2008
  4. BdV 6 septembrie 2008
  5. Cristian Florea 31 octombrie 2008
  6. A. 8 decembrie 2008
  7. Cristian Florea 8 decembrie 2008

Leave a Reply