Romania si investitorii straini

Romania in anul 2009 era vazuta de cei mai mari analisti financiari ai Romaniei ca fiind un adevarat aspirator de investitori.

Ei bine, totul este neprevazut si daca intr-un trecut se vorbea de bine, aplicand regula „planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ”, observam, defapt simtim, un alt tip de efect. O mare „revolutie” economica cauzata de bancile straine. Un total facut si o idee despre investitorii straini ce preferau Romania ar rezulta cam 90% lipsa de investitori pe anul 2009 (aici luand in calcul si aceasta criza economica atat de controversata si mediatizata).

In schimb ce se va intampla in Romania anului 2009 pe partea financiara si bineinteles din privinta mea, ar fii doua chestii mari si importante. Prima s-ar referi la investitorii nu de mult veniti in Romania, ce se vor opri cam la ce au ajuns (asta in cazul in care nu vor inchide tot), iar a doua ar fi extinderea investitorilor „vechi” pe mai multe zone pentru un profit si o economie de piata mai mare :)

Articol scris de MadaManu

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Grim_Cris 30 Mar 2009, ora 19:41

  Daca as fi investitor si as vrea sa incep un nou proiect cred ca as astepta sa treaca aceasta criza financiara sau m-as extinde direct pe mai multe zone :)

 • redandblue 30 Mar 2009, ora 20:40

  @Grim_Cris: Si s’ar putea sa esuezi in toate proiectele , acum cel mai bine e sa iti banii acasa , investitiile is au locul dupa ce criza va trece

  De la mine poti citi: Profesorul ideal

 • Grim_Cris 31 Mar 2009, ora 06:07

  oricum vorbeam din vise … inca n-am eu atatia bani incat sa incep o investitie ca lumea :P

 • Placinta cu mere 19 Apr 2009, ora 14:25

  Din punctul meu de vedere e bine ca nu mai vin strainii in tara, dar cam tarziu. Am vandut companii care valorau sute de milioane sau chiar miliarde de dolari pe 2 lei. Am privatizat domne’… Cat de penali suntem noi romanii… Am vandut Dacia catre Renault care surpriza… are capital de stat francez. Deci ei au voie… noi nu.

  De la mine poti citi: Crema de zahar ars