Să ne dăm „aiere”

Urăsc momentele când vreau linişte şi nu mi se dă. Urăsc momentele când nu primesc ceea ce vreau de la viaţă, dar sunt conştient de faptul că dacă aş avea numai lucruri bune în faţă, nu m-aş mai numi om. Aş fi un robot care-şi urmează programul fără nicio restricţie. Dacă toţi am fi aşa, ne-am plictisi în casele noastre mici alături de prietenii noştri roboţi şi de familiile noastre ce funcţionează tot pe circuite ca şi noi.

Ni s-ar termina bateria foarte repede, vom ajunge la sfârşitul vieţii mai devreme decât ajunge un om în ziua de astăzi. Locul ne-ar fi luat de un „prieten” mai performant care nu face altceva decât să-şi urmeze programul ca şi noi. Când lui i se termină bateriile, vine altul cu o tehnologie şi mai avansata.

Tehnologia avansează din ce în ce mai mult iar odată cu trecerea timpului, viaţa devine tot mai puţin importantă pentru populaţie. Pentru noi vor conta doar banii, faima şi lucrurile aduse în plus ştiinţei, fizicii şi erei calculatoarelor. Vom crea roboţi, îi vom întreţine, îi vom dezvolta, iar în cele din urmă le vom lua locul.

Oare vom ajunge vreodată să fim conduşi de roboţi? Sau … lumea să fie condusă de roboţi, iar omul să fie pur şi simplu o specie de vieţuitoare ce ocupă Planeta (cum sunt animalele în zilele noastre)? Oare din cea mai importantă specie de pe Terra vom ajunge o serie de cârpe de unică folosinţă pentru creaţiile noastre?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • MagicRock 26 Mar 2009, ora 08:21

  :)) ar fi culmea sa fim inlocuiti de roboti.NU cred asta, chiar daca ar putea fi posibil, macar teoretic.Dar cine va sti ce se va intampla pana atunci:-??

  De la mine poti citi: Prostia varstei

 • Alexander 26 Mar 2009, ora 09:06

  Ma tem ca e foarte posibil. Daca vor apare androizii, cum de altfel si-au imaginat scriitori de science-fiction de pe vremea cand tehnologia nu era atat de avansata cum e azi, se poate intampla ca aceste creatii sa ne scape de sub control. Sa ne si conduca evident nu ne-am dori dar nimic nu e imposibil.

  De la mine poti citi: Bloguri din orice!

 • Yoko 26 Mar 2009, ora 09:32

  alexander are dreptate…se poate sa fim inlocuiti de androizi. Dar cred ca noi nu avem de ce sa ne ingrijoram (momentan) din aceasta cauza.

 • Grim_Cris 26 Mar 2009, ora 09:59

  @Yoko … cam asa e. Noi suntem inca mici. Urmasii nostri ar avea de ce sa se ingrijoreze. Totusi, n-avem de unde sti cum evolueaza tehnologia in urmatorii 20 de ani. Deja au inceput cu pasapoartele si buletinele electronice. Nu putem sa ne imaginam ce urmeaza :)

  • Andrei 1 Noi 2009, ora 17:18

   Totusi Einstein a zis ceva ce mi se pare foarte adevarat: „Nu stiu cu ce arme se va purta al III-lea razboi mondial, dar al IV-lea va fi sigur cu pietre si bete”. Asa ca nu se stie, poate nu vom ajunge destul de departe si pana acolo vom fi cu totii exterminati sau cel putin resursele.

 • redandblue 26 Mar 2009, ora 10:54

  E posibil orice , mai ales ca japonezii incearca sa faca niste robotei care sa se multiplice singuri , nu stiu cum dar asta vor , atunci daca ei s’ar inmulti in voie , noi vom fi cu siguranta niste animale pentru ei

  De la mine poti citi: 256 ani

 • Crok 26 Mar 2009, ora 18:26

  si eu devin uneori irascibil atunci cand vreau liniste,vreau sa nu ma streseze mama sau altcineva si nu reusesc sa obtin . :)

  De la mine poti citi: Despre culturism

 • Daniel 26 Mar 2009, ora 20:36

  Nu stiu. Mereu am mers pe ideea ca nimeni nu poate conduce omul in afara de Dumnezeu… daca ceva facut de mana omului va reusi intr-un final sa il conduca, acesta ar fi un scenariu destul de sumbru. Cert este ca deja tehnologia a pus stapanire pe noi, chiar daca nu ne dam seama, generatia moderna fiind dependenta in majoritate de tehnologie si de facilitatile pe care aceasta le ofera.

  De la mine poti citi: Stresul, o reala problema

 • Andrei 1 Noi 2009, ora 17:16

  Poate o sa fie totul treptat: ii cream, sunt sclavi. Apoi, de la sclavi la egali, de la egali la posibilii sefi de serviciu, presedintele tarii etc. si ajungem sub comanda lor…