Sunt prea mic să înţeleg unele chestii

Cum ar fi … importanţa unor lecţii la biologie din programa pentru clasa a X-a.

Nu, n-am nimic cu profa de data asta, e chiar de treabă. N-am nimic nici cu materia în sine, e digerabilă, mai ok decât în clasa a IX-a chiar. Mă enervează pur şi simplu unele lecţii. Alea care au sute de detalii, din punctul meu de vedere, neinteresante şi nefolositoare.

Spre exemplu, la ce trebuie să ştiu eu că păpuşoiul are un ţesut embrionar, primar, intercalar (motiv pentru care planta creşte în lungime datorită embrionilor aflaţi în nodurile tulpinii)? Când mă duc la ţară şi caut porumb ca să mi-l fierb, să mănânc şi eu ca tot omul, credeţi că stau să studiez ce fel de ţesut are păpuşoiul? Credeţi că stau să-i explic brutăriţei de la Fornetti că făina pe care o foloseşte aparţine grâului, care are ţesut embrionar nu-ştiu-de-care. Fără el, nu mai mâncam noi pizza şi tot felul de pernuţe de acolo. O interesează pe aia din ce e făcută mirobolanta făină?

Crezi că stau să studiez cambiul libero-lemnos al unui copac atunci când trec pe lângă el? Mă ajută cu ceva pe mine dacă ştiu că ţesutul animal se împarte în epitelial, conjunctiv, muscular sau nervos? Stau eu, când văd un câine călcat de maşină pe trotuar să văd ce fel de ţesut de apărare are? E greu să-ţi dai seama că celula animală a şopârlei de baltă este mult diferită de cea a iepurelui de boschet? Nu-i normal? Dacă unul are blană şi celălalt solzi la ce m-aş fi putut aştepta?

Nu era de ajuns să mi se spună esenţialul dintr-un ţesut animal sau vegetal? Chiar trebuia să reţin toate porcăriile alea? Mă ajută cu ceva în viaţă? Întreb şi eu, poate sunteţi mai deschişi la minte decât mine.

Lasă un comentariu

23 comentarii

 • The Hunter 16 Oct 2009, ora 20:17

  Te ajuta daca vrei sa devii biolog ..cred :))
  .-= Ultimul articol al lui The Hunter – Hot`n Cold ??? =-.

  • Grim_Cris 16 Oct 2009, ora 20:18

   daca vreau sa devin biolog invat de rup in facultate. astea-s pantaloni scurti pe langa ce invat acolo. plus ca si-asa le uit intr-un an-doi

 • Marius. 16 Oct 2009, ora 20:22

  Da…de acord cu tine…tot nu inteleg de ce trebuie sa stim atatea detalii. Dar faza lor e sa ‘respecte programa’, chiar daca sunt lectii care nu te ajuta deloc in viata .
  .-= Ultimul articol al lui Marius. – Analfabetism sau..? =-.

  • Grim_Cris 16 Oct 2009, ora 20:33

   si cine cacat a facut programa? asta ma intriga pe mine

 • Andrei 16 Oct 2009, ora 20:22

  ai uitat de teaca lu heule si a lu schwann, o sa te ajute cel mai mult in viata. sa nu mai vorbim de diametrul muschiului striat cardiac

 • RaYoblog 16 Oct 2009, ora 21:29

  da’ cine a zis că trebuie să înveţi ? :))

  • Grim_Cris 16 Oct 2009, ora 21:49

   profa :D daca vrei note relativ mari, inveti. daca vrei sa te chinui sa treci la bio, nu inveti acum, ci la sfarsitul anului :))

 • Adi 16 Oct 2009, ora 21:30

  Asta e Romania din totdeauna. Mereu noi a trebuit sa invatam lucruri total nefolositoare pentru o viitore cariera pe care o urmam. Adica nu e nici rau, macar ai idee, dar daca ai intreba un taran care se ocupa de agricultura lucrurile astea, crede-ma ca habar nu are. ;)
  .-= Ultimul articol al lui Adi – Ai reuşit vreodată să-ţi minţi cititorii ? =-.

 • i4ever 16 Oct 2009, ora 21:11

  Intr-adevar programa e complicata pentru toate clasele. Poate prea complicata. O simt pe rubrica mea din catalog.
  .-= Ultimul articol al lui i4ever – Romania la fotba; =-.

 • Mihai 16 Oct 2009, ora 21:40

  Hai că ești prea subiectiv..Unor copii le place biologia și o învată de drag oricâte detalii enervante și tâmpe o avea.
  Cunosc destui pasionați de subiect care au mers de la județeană până la națională, și nu s-au plâns cât de puțin.
  Eu nu învăț biologia fiindcă nu-mi place și-mi pare neinteresantă.La fizică, de altfel, detaliile ălea din care mai iese câte-o deducție sau câte o formulă sunt cruciale și interesante chiar.
  .-= Ultimul articol al lui Mihai – Experiențe de client fidel =-.

  • Grim_Cris 16 Oct 2009, ora 21:50

   pai daca pe mine nu ma intereseaza de ce ma obliga sa le invat? daca am chef de olimpiada la biologie, mananc frate cartea pe paine. daca nu, stau in banca mea si invat 5 randuri si cam atat

  • Andrei 17 Oct 2009, ora 16:24

   Fratele meu daca iti place sa tocesti bio nai decat sa tocesti si sa te duci la olimpiade, sa o retii toata viata etc. da nu-mi baga mie pe gat toata materia

 • Catalin 16 Oct 2009, ora 23:35

  Te ajuta sa te obisnuiesti cu nonsensurile vietii. :) Cel mai important lucru invatat de mine in cei 17 ani de scoala a fost sa invat unde si cum sa caut informatia de care am nevoie.
  .-= Ultimul articol al lui Catalin – Un cer superb =-.

 • Andrei Alexe 17 Oct 2009, ora 08:26

  Sistemul de invatamant e de vina, eu desi am terminat liceu si facultate de profil „biologie”, m-am luptat ca si tine dar cu alte materii. E multa informatie nefolositoare in liceu, foarte multa, iar astia bine ca scot ani de facultate sa comprime din 4 in 3 ani, dupa ce ca si asa era mult de invatat.
  .-= Ultimul articol al lui Andrei Alexe – Weekend bulgăresc =-.

  • Grim_Cris 17 Oct 2009, ora 11:30

   nu mai spun de faptul ca vor sa scoata din liceu ore de limbi straine si sport. dupa ce ca suntem o tara de obezi si ne intreptam tot mai mult spre analfabetism, scot orele de educatie fizica si limbi straine

 • Marian 17 Oct 2009, ora 12:19

  Nici mie nu mi-a placut partea asta cu celulele si cu tesuturile niciodata. Dar, suntem in Romania, si statul ne obliga sa avem fiecare dintre noi pregatire de medic.
  .-= Ultimul articol al lui Marian – The Beatles – Across The Universe =-.

  • Grim_Cris 17 Oct 2009, ora 13:55

   asta desi doar 5% din noi ajung medici 8-|

 • 92lucia 17 Oct 2009, ora 17:10

  Stai sa ajungi la carboxipeptidaze si structura tesutului osos. Aaaualeu:)) Vai si-amar de notele noastre.
  .-= Ultimul articol al lui 92lucia – Comment ça va? =-.

  • Grim_Cris 17 Oct 2009, ora 18:09

   deja mi-e mila de neuronii mei :))

 • Shocky 17 Oct 2009, ora 18:59

  Pentru mine 70% din materie e nefolositoare :.
  Ce-mi trebuie mie la profil de contabilitate, sa stiu ca in Mesopotamia prima civilizatie a lumii a fost creata de sumerieni :| ?
  .-= Ultimul articol al lui Shocky – Windows FTW =-.

 • robertixaa 17 Oct 2009, ora 21:03

  mda..sunt de acord cu tine!si as mai adauga si matematica>:P de ce mi-ar trebui mie sa stiu inegalitatea lui Cauchy-Buniakowski-Schwarz (C.B.S)??sau tot felu de tampenii?:))thales,pitagora si tot felu de alte prostii:((abia astept la anu sa intru la filologie si sa nu mai invat pt TEZA LA MATE

 • XtincT 18 Oct 2009, ora 18:09

  Pentru a devenii biolog sau doctor presupun
  .-= Ultimul articol al lui XtincT – Am 2 domenii !! =-.

  • Grim_Cris 18 Oct 2009, ora 22:22

   ca sa devii biolog sau doctor inveti in facultate tot ce-ti trebuie, nu trebuie sa-ti omori neuronii din liceu cu chestii din astea, si-asa le uiti pana la facultate