Suntem o ţară de infractori

SupermarketNu ştiu cum e la voi, dar eu urăsc momentele în care vreau să intru într-un supermarket cu un ghiozdan în spate şi mi se spune că trebuie să mi-l pună ei într-un sac de plastic sigilat.

E ca şi cum ţi s-ar spune că eşti un infractor şi că ar fi bine să ai rucsacul sigilat ca să nu fii tentat să furi.

Azi i-am spus domnului de la Carrefour că n-am în rucsac nimic din ce s-ar putea găsi în magazin şi că îl las să-mi controleze ghiozdanul când ies, numai să nu mă pună să-l învelesc în sacul ăla de plastic şi să merg cu el aşa prin magazin. A refuzat, bineînţeles. Apoi i-am spus că am mai intrat de nenumărate ori cu rucsacul în spate fără să deranjeze pe nimeni şi că nu înţeleg de ce tocmai acum trebuie să-l învelească în celofanul ăla. Mi-a tăiat elanul când mi-a spus că aşa-s ordinele pe care le-a primit şi că nu are ce face.

Într-adevăr, nu e vina lui că trebuia să-mi învelesc rucsacul în sacul de plastic, dar nici vina mea nu e că magazinul nu-i în stare să-şi instaleze un sistem de securitate aşa cum trebuie.

Mai interesant este când la anumite supermarket-uri ţi se spune că-ţi poţi lăsa rucsacul în dulapurile alea special amenajate. Asta în timp ce pe dulapurile alea scrie „Nu ne rezervăm dreptul de a avea grijă de lucrurile lăsate aici”.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Madalin Blidaru 29 Mai 2013, ora 13:29

  Pe mine chiar ma enerveaza supermarketurile gen Profi si Zamfir (desi, din lene, tot de acolo cumpar): intru, lasa toate doamnele cu posete si genti cat casa sa intre, dar pe mine cu rucsacul in spate sau cu laptopul in mana nu ma lasa pana nu il las in dulap. De la un moment dat am inceput sa le las in dulap, dar, de fiecare data ma tem ca as putea ramane fara ele, tinand cont ca am fost de fata cand o doamna nu si-a mai gasit sacoșa in dulap.

  • Cristian Florea 29 Mai 2013, ora 13:36

   În cazul ăsta s-a inventat o nouă meserie: furătorul de sacoşe. Dacă magazinul nu-şi asumă responsabilitatea, n-o să te caute nimeni dacă pleci cu sacoşa altcuiva.

 • George Jipa 29 Mai 2013, ora 20:07

  As adauga ca sunt magazine, gen Mega Image, in care dulapurile se deschid cu oricare dintre cheile dulapurilor. De cand am vazut asta… nu mai las absolut nimic, intru direct :)

 • Moldov Enescu 30 Mai 2013, ora 20:39

  Sincer cred ca e normal. Nu e o masura impotriva tuturor, ci a hotilor care arata, vezi tu, ca oamenii. E o conventie mai putin costisitoare decat un sistem de supraveghere si cred ca pe afara e mai grav „shop-lifting-ul” decat la noi.

  • Cristian Florea 31 Mai 2013, ora 11:43

   Dar atunci de ce nu fac nişte cutii dulapuri din alea în care să-ţi laşi hainele şi care să fie securizate?

 • Gabriel Ursan 3 Iun 2013, ora 23:01

  Pe mine la Real m-au lăsat cu bagaje :), dar probabil depinde de politica fiecărui supermarket, indiferent că e același brand. Tu unde ai pățit asta? Sau ai omis intenționat să nu spui :)?

  • Cristian Florea 4 Iun 2013, ora 00:41

   Si pe mine m-au lasat la Real intotdeauna. Am patit asta la Carrefour. Si intr-adevar alte dati am intrat fara probleme si la ei, de-aia mi s-a parut ciudat.