Suntem o ţară de infractori

SupermarketNu ştiu cum e la voi, dar eu urăsc momentele în care vreau să intru într-un supermarket cu un ghiozdan în spate şi mi se spune că trebuie să mi-l pună ei într-un sac de plastic sigilat.

E ca şi cum ţi s-ar spune că eşti un infractor şi că ar fi bine să ai rucsacul sigilat ca să nu fii tentat să furi.

Azi i-am spus domnului de la Carrefour că n-am în rucsac nimic din ce s-ar putea găsi în magazin şi că îl las să-mi controleze ghiozdanul când ies, numai să nu mă pună să-l învelesc în sacul ăla de plastic şi să merg cu el aşa prin magazin. A refuzat, bineînţeles. Apoi i-am spus că am mai intrat de nenumărate ori cu rucsacul în spate fără să deranjeze pe nimeni şi că nu înţeleg de ce tocmai acum trebuie să-l învelească în celofanul ăla. Mi-a tăiat elanul când mi-a spus că aşa-s ordinele pe care le-a primit şi că nu are ce face.

Într-adevăr, nu e vina lui că trebuia să-mi învelesc rucsacul în sacul de plastic, dar nici vina mea nu e că magazinul nu-i în stare să-şi instaleze un sistem de securitate aşa cum trebuie.

Mai interesant este când la anumite supermarket-uri ţi se spune că-ţi poţi lăsa rucsacul în dulapurile alea special amenajate. Asta în timp ce pe dulapurile alea scrie „Nu ne rezervăm dreptul de a avea grijă de lucrurile lăsate aici”.

8 Comments

  1. Madalin Blidaru 29 mai 2013
    • Cristian Florea 29 mai 2013
  2. George Jipa 29 mai 2013
  3. Moldov Enescu 30 mai 2013
    • Cristian Florea 31 mai 2013
  4. Gabriel Ursan 3 iunie 2013
    • Cristian Florea 4 iunie 2013

Leave a Reply