Am testat şi eu Google Glass

Zilele trecute a fost Internet & Mobile World, una dintre cele mai mari conferinţe despre internet şi mobile din ţară, dedicată în special segmentului business to business, dar de la care am avut şi eu ceva de învăţat anul trecut, motiv pentru care am hotărât să particip şi în acest an.

Încep prin a spune că mi s-a părut mai bine organizată ediţia de anul trecut, pentru că le-a mers internetul bine (anul acesta eu n-am putut să mă conectez nici măcar o secundă la wireless-ul lor) şi pentru că n-am fost nevoit să vin de 3 ori să-mi cer badge-ul de participare (la ediţia de-acum au avut probleme cu imprimantele şi nu reuşeau să-mi printeze badge-ul).

Lăsând aceste neplăceri la o parte, am testat şi eu Google Glass, aduşi la Internet & Mobile World de către Jan-Keno Janssen, editor la c’t (o revistă germană). Mi-a explicat Jan cum să discut cu ochelarii, mi-a zis ce comenzi ştiu să asculte şi mi-a arătat, pe scurt, cam ce ştiu să facă. Apoi mi-am pus eu minunăţiile şi le-am zis să facă o poză. Asta în timp ce Andra îmi făcea mie poza de mai jos.

 

 

Ochelarii mi-au ascultat ordinul şi au pozat, asta în timp ce eu mă chioram la ecranul ăla mic pe care îl aveam pe lentilă. Avantajul la Google Glass e că se conectează prin telefonul tău cu Android (nu merge cu iOS) şi răspunde la diverse comenzi, fără ca tu să te uiţi în altă parte sau să foloseşti mâinile.

E un fel de Siri conectat la o pereche de ochelari, dacă-mi permiteţi comparaţia. Totuşi, ecranul ăla care era plasat pe lentila ochelarilor mi s-a părut extrem de mic. Adică mă chinuiam atât de mult să înţeleg ce-i acolo, încât nu reuşeam să mai văd nimic în jur. Iar ideea acestor ochelari nu e să nu mai vezi nimic în jur, cred. Mă rog, nu-i exclus ca după ce-i foloseşti ceva timp să te obişnuieşti cu ecranul şi să reuşeşti să fii atent în toate părţile în timp ce discuţi cu ochelarii.

Totodată, momentan nu văd la ce ar putea fi de folos în viaţa de zi cu zi o pereche de Google Glass, dar cred că au băieţii de la Google un plan pentru ei, dacă tot i-au făcut.

7 Comments

  1. Pato Basil 11 octombrie 2013
    • Cristian Florea 12 octombrie 2013
      • Pato Basil 14 octombrie 2013
  2. Alex Bartiş 11 octombrie 2013
    • Cristian Florea 12 octombrie 2013
  3. giovanny8989 12 octombrie 2013

Leave a Reply