Tu te motivezi folosind cuvinte dure?

tu te motivezi folosind cuvinte dureFiecare om are nevoie de puţină automotivare în perioadele mai grele ale vieţii. Nu este întotdeauna cineva care să-ţi spună că va fi bine, că te descurci excelet şi ca viitorul ţi-e asigurat. În plus, degeaba sunt astfel de oameni dacă tu nu ai încredere în ceea ce faci.

Dacă unii se rezumă la a-şi spune în gând faptul că lucrurile vor ieşi bine indiferent de circumstanţe, sau că deşi nu se descurcă acum excelent, sigur vor veni vremuri mai bune dacă vor munci, sunt şi alţii care folosesc nişte cuvinte puţi mai dure pentru a se motiva, iar aici exemplele sunt infinite.

Putem începe de la „Ridică-te, animalule, din pat, chiar dacă-i foarte dimineaţă, pentru că ai o grămadă de treabă” şi să terminăm cu „Dacă eşti prost e bine să stai acasă” în momentul în care ceva nu iese bine. Mai sunt multe alte cuvinte mult mai dure, dar pe care prefer să le las în imaginaţia voastră, pentru că nu vreau ca blogul meu să fie un dicţionar de înjurături.

Cuvintele astea pe unii îi automotivează. Faptul că se tratează singuri cu „bă”, „hă”, sau cine ştie ce jigniri, îi face să fie mai atenţi la lucrurile pe care le au de făcut şi să le iasă mai bine.

Eu nu-s aşa, dar tu?

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • LoL3X 22 Sep 2011, ora 18:50

  Nu am incercat niciodata metoda asta,dar cred ca e una buna,de viitor zic eu :-D

 • Stefan Murgeanu 22 Sep 2011, ora 22:44

  sa iti adresezi (chiar si in gand) cuvinte jignitoare si degradante nu este AUTOMOTIVARE, ci o mare greseala

  efectul, in timp, va fi exact contrar

  nu vreau sa intru in detalii, dar trebuie sa fii foarte atent la cuvintele si la gandurile tale, caci ele iti determina realitatea, indiferent ca tu crezi asta au ba

  si trebuie sa te respecti, da, trebuie sa te respecti, sa vorbesti frumos cu tine, fara ba, ma, animalule si alet de astea…

  • Florea Cristian 23 Sep 2011, ora 07:33

   M-am gândit eu la un moment dat că te-ar putea influenţa negativ cuvintele urâte. Exact aşa cum dacă cineva îţi vorbeşte urât, fie şi în glumă, îniţial tinzi să nu crezi, dar apoi, în timp, te afectează.

 • Albastru 23 Sep 2011, ora 01:29

  Eu nu prea ma motivez. Ma motiveaza altii. Si nu folosind cuvinte dure.

  • Florea Cristian 23 Sep 2011, ora 07:34

   Ar trebui să încerci să te motivezi şi tu, pentru că nu vor fi mereu alţii lângă tine ca să te ajute

 • Dan Trofin 23 Sep 2011, ora 09:20

  io vad asta ca o modalitate de defulare, mai degraba, nicidecum precum o incurajare. chestiune privita din perspectiva unora care sunt limitati intr-un vocabular redus la interjectii, augmentative, argouri, expresii licentioase si invective, injurii la adresa divinitatii si rudelor celor pe care nu-i pot dovedi prin argumente si ratiune..
  „deci in concluzie ” : depinde de personalitatea fiecaruia, pentru unii se pot dovedi motivante .. QED ;)

  • Florea Cristian 23 Sep 2011, ora 16:30

   Sunt curios daca e vreun cititor de-al meu care se „motiveaza” asa cum am specificat in articol. As vrea sa vad cum ne contrazice pe toti :D

 • BlackCosty 23 Sep 2011, ora 12:50

  Singurul care poate sa te motiveze esti tu,doar tu ai putea sa reusesti ceva ce iti propui,bineinteles daca iti doresti cu adevarat

  • Florea Cristian 23 Sep 2011, ora 16:31

   Nu esti chiar singurul care te-ar putea motiva, dar esti cel mai important

 • Adnana 3 Dec 2011, ora 00:52

  Nu, in niciun caz. Cel mai des ma duc si ma uit in oglinda si incep sa ma imbarbatez in functie de situatia in care ma aflu.