Am vizitat cel mai întins parc dendrologic din România. Poate ar trebui să-l vezi și tu

Undeva în județul Hunedoara găsim un orășel cu puțin peste 10.000 de locuitori care se numește Simeria. Acolo se află încă de la începutul secolului al 18-lea un parc dendrologic, construit pe vremea aceea în jurul unui castel nobiliar al familiei Gyulay. Azi, parcul se întinde pe o suprafață de 70 de hectare și cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România. Mai mult, frumusețea și amploarea îl clasifică pe locul 3 în Europa și pe locul 11 la nivel mondial, conform Encyclopædia Britannica (cea mai veche enciclopedie generală scrisă în limba enlgeză).

Am avut ocazia să vizitez parcul când am fost în #vizitainHD și m-am minunat cum de un orășel atât de mic, cum e Simeria, poate ascunde o comoară atât de mare și, totodată, atât de puțin cunoscută.

Multe poze faine a făcut Radu. Eu am încercat să mă bucur de peisaj și am uitat de poze. :)) Oricum, de reținut e că poți pierde o zi întreagă acolo fără să te plictisești și că e unul dintre obiectivele turistice din România pe care trebuie neapărat să le vezi. A, am găsit și-un clip fain cu parcul:

E mai mult decât un loc cu mulți copaci, e ca și cum ai păși într-o altă lume în momentul în care-i treci pragul, iar de asta o să-ți dai seama abia după ce o să ajungi pe-acolo.

Vizită în HD 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele Ado, Gourmetgift, AquaSaraHotel Sarmis Deva, Aeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.

 

2 Comments

  1. Simona Moon 2 iunie 2015

Leave a Reply