5 lucruri despre Street Heroes

Street Heroes - TurbohalleN-am scris nicăieri pe blog despre Street Heroes, dar vă spun acum: Street Heroes este un festival de sporturi extreme şi artă urbană care se organizează anual de vreo 3 ediţii încoace şi care s-a ţinut sâmbătă la Turbohalle. Au fost concursuri de skate, role, BMX şi breakdance, dar n-au lipsit nici muzica (8 concerte, printre care CTC, Gojira, Chimie, Aforic etc.) sau graffiti-ul.

Ce-am de spus, aşadar, după Street Heroes?

1. Marketingul făcut de oamenii ăştia a fost, cel puţin pentru mine, grozav

Mi-am dorit tare mult să ajung la festival, pentru că eram foarte curios cum or să se desfăşoare competiţiile. Într-adevăr, lucrul ăsta probabil s-a întâmplat şi din cauză că am fost pasionat de skate o bună perioadă de timp şi încă am rămas cu afiniţăţi pentru acest sport, dar au şi ştiut să promoveze evenimentul ca şi cum ar fi păcat să nu te duci.

2. Chiar şi după 3 ani de experienţă poţi s-o dai în bară din unele puncte de vedere

Când am intrat acolo am rămas puţin şocat: media de vârstă era de vreo 15 ani, iar eu mă aşteptam ca sporturile de genul ăsta să aibă şi oameni mai mari, nu doar puştani. În plus, o parte dintre ei erau deja beţi, iar oamenii de la bar împărţeau băuturi alcoolice fără să se uite la vârsta celor care plătesc. Nu mi-a plăcut deloc atmosfera din cauza asta. Înţeleg că cei de la Turbohalle au urmărit profitul, dar cum ar reacţiona un părinte dacă ar vedea articolul meu?

Nu ştiu cum a fost la ediţiile trecute, dar nu cred că doar la ediţia asta au fost minori prezenţi. Problemele puteau fi rezolvate în 3 ani.

O altă problemă de care nu s-a ţinut cont a fost remarcată de Sandra. N-au avut la intrare o tipă care realizeze controlul corporal fetelor. Într-adevăr, nu cred că e prea comod pentru o fată să fie pipăită de un bărbat când merge la un eveniment.

3. Se pot amenaja rampe indoor pentru skate, role şi BMX fără prea mult efort

Sau poate efortul a fost mare, dar organizatorii nu au lăsat să se vadă asta. Rampele arătau impecabil, iar locaţia se comporta ca şi cum dintotdeauna a fost acolo loc pentru dat pe skate, role, ori BMX. Asta mi-a plăcut pentru că reuşea să te introducă mai mult în temă.

4. E o şansă foarte bună de afirmare pentru cei care practică sporturi extreme

Poţi participa la Street Heroes fără să câştigi, dar dacă apari în câteva poze sau filmuleţe făcând nişte trick-uri cu care să dai pe spate nişte sponsori, go for it. Gândeşte-te că una e să-ţi faci singur filmuleţe în care să araţi cât eşti de bun şi alta e să apari în nişte filmuleţe făcute în cadrul unui concurs. Totodată, dacă laşi orgoliile la o parte, s-ar putea să cunoşti nişte oameni foarte interesanţi, pasionaţi de aceleaşi lucruri ca şi tine, cu care la un moment dat s-ar putea să poţi colabora foarte bine.

5. Aş mai merge la ediţiile următoare Street Heroes?

Din păcate, nu cred. Atmosfera de acolo şi vâlva de la intrare mi-au lăsat un gust atât de amar, încât prefer să evit evenimentul. Într-adevăr, este o şansă bună pentru cineva care practică un sport extrem, dar pentru mine, ca un simplu blogger pasionat de sport, nu e mare lucru. A, unii poate se mai duc pentru artiştii care urcă pe scenă, dar pe mine nici din punctul ăsta de vedere nu m-au nimerit.

Apropo, câteva poze găsiţi aici.

2 Comments

  1. Carmen 13 februarie 2013

Leave a Reply