59.9 % din updateurile mele de pe Facebook sunt link-uri

Ceea ce nu este bine. Chiar nu e bine deloc. Pentru că uşor-uşor se pierde ideea de reţea de socializare. Când trimit un link pe Facebook, deşi se poate discuta în jurul său, îmi trimit cititorii pe o pagină în afara Facebook-ului, iar socializarea nu se face chiar aşa.

Am aflat aseară de la Adrian de Wolfram Alpha, un tool care ştie să facă o grămadă de lucruri care ţin de matematică sau fizică.

Spre exemplu, ştie să calculeze câţi mililitri de apă îţi trebuie ca să umpli un cub cu muchia de 50 de centimetri (că de-aici a pornit discuţia de mi-a zis Adrian de Wolfram Alpha). :)) Mai nou, au adăugat o secţiune care analizează gratuit contul tău de Facebook şi-ţi spune tot felul de statistici despre el.

updateuri facebookAşa am aflat ce procent din updateurile mele sunt link-uri, câte sunt imagini şi câte sunt texte simple. Am aflat cine-i cel mai bătrân dintre prietenii mei de pe Facebook, cine-i cel mai tânăr, care-i media de vârstă, numărul mediu de like-uri şi comentarii pentru fiecare update de-al meu, numărul mediu de cuvinte folosite în fiecare update, topul celor care îmi lasă comentarii pe Facebook, cu cine am cei mai mulţi prieteni în comun, câţi dintre prietenii mei sunt single, in a relationship, engaged şi married (asta nu ştiu la ce-mi trebuie, da’ nu putem s-o ratez :))) şi multe, multe altele.

Mi se pare un tool extrem de bun în special pentru cei care lucrează în Social Media. Vei vedea cum îţi evoluează contul de Facebook şi la ce mai ai de lucrat. Eu, spre exemplu, vreau ca numărul de link-uri trimise pe Facebook să reprezinte mai puţin de 50% din totalul updateurilor mele.

P.S.: Dacă aveţi iPhone şi i-aţi pus lui Siri întrebări de matematică sau fizică, probabil aţi observat că tot de Wolfram Alpha se foloseşte pentru a afla răspunsurile.

8 Comments

  1. Ciprian 24 iulie 2013
  2. Ekart Dragos-Ioan 25 iulie 2013
  3. Gabriel Ursan 26 iulie 2013
  4. Adelin 28 iulie 2013
    • Cristian Florea 29 iulie 2013

Leave a Reply