59.9 % din updateurile mele de pe Facebook sunt link-uri

Ceea ce nu este bine. Chiar nu e bine deloc. Pentru că uşor-uşor se pierde ideea de reţea de socializare. Când trimit un link pe Facebook, deşi se poate discuta în jurul său, îmi trimit cititorii pe o pagină în afara Facebook-ului, iar socializarea nu se face chiar aşa.

Am aflat aseară de la Adrian de Wolfram Alpha, un tool care ştie să facă o grămadă de lucruri care ţin de matematică sau fizică.

Spre exemplu, ştie să calculeze câţi mililitri de apă îţi trebuie ca să umpli un cub cu muchia de 50 de centimetri (că de-aici a pornit discuţia de mi-a zis Adrian de Wolfram Alpha). :)) Mai nou, au adăugat o secţiune care analizează gratuit contul tău de Facebook şi-ţi spune tot felul de statistici despre el.

updateuri facebookAşa am aflat ce procent din updateurile mele sunt link-uri, câte sunt imagini şi câte sunt texte simple. Am aflat cine-i cel mai bătrân dintre prietenii mei de pe Facebook, cine-i cel mai tânăr, care-i media de vârstă, numărul mediu de like-uri şi comentarii pentru fiecare update de-al meu, numărul mediu de cuvinte folosite în fiecare update, topul celor care îmi lasă comentarii pe Facebook, cu cine am cei mai mulţi prieteni în comun, câţi dintre prietenii mei sunt single, in a relationship, engaged şi married (asta nu ştiu la ce-mi trebuie, da’ nu putem s-o ratez :))) şi multe, multe altele.

Mi se pare un tool extrem de bun în special pentru cei care lucrează în Social Media. Vei vedea cum îţi evoluează contul de Facebook şi la ce mai ai de lucrat. Eu, spre exemplu, vreau ca numărul de link-uri trimise pe Facebook să reprezinte mai puţin de 50% din totalul updateurilor mele.

P.S.: Dacă aveţi iPhone şi i-aţi pus lui Siri întrebări de matematică sau fizică, probabil aţi observat că tot de Wolfram Alpha se foloseşte pentru a afla răspunsurile.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Ciprian 24 Iul 2013, ora 10:22

  Super. Mi-ai dat încă un motiv să mai pierd o oră din zi! Acum îl caut şi dau şi eu un ochi pe statistici! ;)

 • Ekart Dragos-Ioan 25 Iul 2013, ora 11:00

  O unealta foarte utila. E foarte interesant de folosit, mai ales pentru cei care folosesc social media ca unealta de promovare. Sper ca nu te superi daca o sa promovez un pic articolul si din partea mea ai un mare like :)

 • Gabriel Ursan 26 Iul 2013, ora 01:14

  Of, nici eu nu stau deloc bine la statisticile astea :(. Tot linkuri multe am.

 • Adelin 28 Iul 2013, ora 22:27

  Mi-am prins şi eu urechile în site-u’ respectiv şi am descoperit nişte chestii interesante. Mi-ai dat o idee şi o să scriu şi eu un articol despre asta.

  • Cristian Florea 29 Iul 2013, ora 08:41

   Mă bucur că ţi-am dat idei. :)) Spor la scris! Să ne araţi şi nouă ce-a ieşit. :D