80% dintre idei le găsesc în faţa monitorului

Mi-am dat seama că treaba asta cu tratarea writer’s block-urilor este, pe cât de interesantă şi amplă, pe atât de stupidă.

E aproape imposibil să-ţi poată spune cineva unde găseşti idei. Asta pentru că nu trăieşte în mintea ta. Eventual îţi poate spune cum face el de-şi găseşte idei, dar asta nu înseamnă că metoda lui ţi se potriveşte şi ţie.

Dacă în articolul celălalt spuneam că e bine să ieşi din casă pentru a-ţi umple golul memoriei, cel ce se ocupă de articolele de pe blog, acum vă spun cu mâna pe inimă că totul s-a schimbat. 80% dintre ideile mele apar cu ochii aţintiţi în monitor, citind tot felul de chestii, uitându-mă la vreun filmuleţ, sau aşa, pur şi simplu.

Dacă ar fi să rescriu articolul despre tratarea unui writer’s block, ar avea o cu totul altă tentă. Probabil ar fi diferit de la primul până la ultimul cuvânt, asta pentru că mi-am schimbat stilul de scris, iar ideile vin altfel.

Ce vreau să subliniez, este că articolele despre „Cum ai putea trata un blocaj de scriere”, sau „Cum să ai idei la nesfârşit”, ar putea fi cea mai mare prostie, ever. Asta nu pentru că oamenii ăia vorbesc fără să gândească, ci pentru că, de multe ori, lucrurile care lor li se par articole geniale, ţie ar putea să ţi se pară banale. Dacă el găseşte 10 idei doar mergând până la magazin, tu ai putea să mergi pur şi simplu, fără să se întâmple nimic ieşit din comun.

Aşa cum eu găsesc idei foarte multe citindu-i pe alţii, sau pierzând vremea la calculator, tu poate găseşti inspiraţie stând întins în pat, cu un pix şi o foaie în mână.

Oamenii sunt diferiţi. Dacă eram toţi la fel, eram banali, iar viaţa nu ştiu ce rost ar mai fi avut. Ar trebui să-ţi găseşti metodele tale petru a nu rămâne fără idei. Când ai o zi mai specială, în care ideile parcă nu se mai termină, gândeşte-te la ce-a putut determina acel lucru să se întâmple, astfel îţi faci propriul ghid pentru tratarea writer’s block-urilor, fără a mai depinde de alţii.

De asemenea, poţi încerca sfaturile oricui, până când găseşti ceva pe gustul tău, dar decât să stai să citeşti 1000 de articole despre tratarea unui astfel de blocaj, mai bine te apuci şi-ţi cauţi singur o oază de idei.

5 Comments

  1. blozilla 6 aprilie 2010
  2. Neamtu' 7 aprilie 2010
    • Cristian Florea 7 aprilie 2010
  3. Tzukune 8 aprilie 2010
  4. Marius Moga 9 aprilie 2010

Leave a Reply