80% dintre idei le găsesc în faţa monitorului

Mi-am dat seama că treaba asta cu tratarea writer’s block-urilor este, pe cât de interesantă şi amplă, pe atât de stupidă.

E aproape imposibil să-ţi poată spune cineva unde găseşti idei. Asta pentru că nu trăieşte în mintea ta. Eventual îţi poate spune cum face el de-şi găseşte idei, dar asta nu înseamnă că metoda lui ţi se potriveşte şi ţie.

Dacă în articolul celălalt spuneam că e bine să ieşi din casă pentru a-ţi umple golul memoriei, cel ce se ocupă de articolele de pe blog, acum vă spun cu mâna pe inimă că totul s-a schimbat. 80% dintre ideile mele apar cu ochii aţintiţi în monitor, citind tot felul de chestii, uitându-mă la vreun filmuleţ, sau aşa, pur şi simplu.

Dacă ar fi să rescriu articolul despre tratarea unui writer’s block, ar avea o cu totul altă tentă. Probabil ar fi diferit de la primul până la ultimul cuvânt, asta pentru că mi-am schimbat stilul de scris, iar ideile vin altfel.

Ce vreau să subliniez, este că articolele despre „Cum ai putea trata un blocaj de scriere”, sau „Cum să ai idei la nesfârşit”, ar putea fi cea mai mare prostie, ever. Asta nu pentru că oamenii ăia vorbesc fără să gândească, ci pentru că, de multe ori, lucrurile care lor li se par articole geniale, ţie ar putea să ţi se pară banale. Dacă el găseşte 10 idei doar mergând până la magazin, tu ai putea să mergi pur şi simplu, fără să se întâmple nimic ieşit din comun.

Aşa cum eu găsesc idei foarte multe citindu-i pe alţii, sau pierzând vremea la calculator, tu poate găseşti inspiraţie stând întins în pat, cu un pix şi o foaie în mână.

Oamenii sunt diferiţi. Dacă eram toţi la fel, eram banali, iar viaţa nu ştiu ce rost ar mai fi avut. Ar trebui să-ţi găseşti metodele tale petru a nu rămâne fără idei. Când ai o zi mai specială, în care ideile parcă nu se mai termină, gândeşte-te la ce-a putut determina acel lucru să se întâmple, astfel îţi faci propriul ghid pentru tratarea writer’s block-urilor, fără a mai depinde de alţii.

De asemenea, poţi încerca sfaturile oricui, până când găseşti ceva pe gustul tău, dar decât să stai să citeşti 1000 de articole despre tratarea unui astfel de blocaj, mai bine te apuci şi-ţi cauţi singur o oază de idei.

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • blozilla 6 Apr 2010, ora 22:04

  intradevar …asa mi se intampla si mie…netu este mai folositor decat ati putea crede
  .-= Ultimul articol al lui blozilla – Tot electro dance… =-.

 • Neamtu' 7 Apr 2010, ora 11:46

  Imi este foarte greu sa gasesc inspiratia in fata unei foi albe. Serios. Cu cat ma uit mai mult la ea, cu atat mi se disperseaza gandurile. In schimb, daca ies undeva si nu ma mai gandesc la subiecte, hop! apare ceva :P
  .-= Ultimul articol al lui Neamtu’ – Ghiftuit =-.

  • Florea Cristian 7 Apr 2010, ora 12:21

   @Neamtu’, nici eu nu stau cu pagina in fata gandindu-ma la subiecte, ca asa nu vin nici sa le bati. deobicei gasesc idei cand fac tot felul de activitati, dar in fata PC-ului

 • Tzukune 8 Apr 2010, ora 13:22

  Exact la asta ma gandeam si eu zilele trecute: la faptul ca un lucru poate parea genial pentru unul si banal pentru altul.

  Ideile vin, evident, din diverse lucruri. De obicei, eu am idei atunci cand am mintea mai odihnita si, evident, limpede. Deci am idei cand nu sunt acasa. Ideile imi vin cand port discutii sau cand privesc lumea de pe margine.
  .-= Ultimul articol al lui Tzukune – Vârsta căsătoriei =-.

 • Marius Moga 9 Apr 2010, ora 16:14

  Grim, depinde de persoana. Si eu am scris un articol pe tema „blocajului scriitorului” si uneori chiar m-au ajutat acele mici trucuri. Alte ori iti vin teme in minte doar stand in pat si ascultand muzica.

  E subiectiva treaba, poate unii trebuie sa fie in fata monitorului sa aiba idei, iar altii trebuie sa iasa la aer. Depinde :)
  .-= Ultimul articol al lui Marius Moga – “Ba, ce comercial esti” =-.