Activitate ciudată în Calendarul Google

Obişnuiesc să-mi notez toate lucrurile pe care le am de făcut în Google Calendar, iar asta pentru că am ajuns la concluzia că e bine să-mi încarc mintea numai lucruri care merită, iar când vine vorba de data şi ora la care trebuie să fiu undeva, prefer să-mi arate telefonul, sau Thunderbird-ul ce şi cum, că e mai simplu.

Zilele astea am observat nişte evenimente ciudate programate pentru astăzi. Adică îmi apăreau nişte titluri pe care eu nu le-am scris, spunându-mi că trebuie să ajung la un eveniment despre care eu nu-mi aminteam nimic.

După ce mi-am bătut capul puţin, mi-am dat seama că fusesem invitat la un eveniment pe Google+ şi că evenimentul mi se trecuse automat în calendar, deşi eu n-am ales asta. Dând click pe el de pe telefon, am văzut că-mi apare şi întrebarea „Participi?” cu răspunsurile „Da”, „Nu” şi „Poate”. Deci Google a făcut în aşa fel încât eu să nu ratez nicio invitaţie la niciun eveniment de pe Google+.

Făcând puţin research, am ajuns la setarea pe care o vedeţi voi mai jos:
Activitate ciudată în Calendarul Google 1 | Cristian Florea

Era trecută pe „Yes”, iar acum am trecut-o pe ce vedeţi în imagine. Setarea era în Google Calendar, nu în Google+, aşa cum mă aşteptam eu. Totuşi, în cazul în care vă apar şi vouă chestii ciudate în Calendar, acum ştiţi de unde.

Mă gândeam astăzi că, spre deosebire de Facebook, Google are o expunere mult mai mare a evenimentelor. Nu sunt mulţi utilizatori de Google+, dar sunt destui oameni care folosesc Google Calendar. Acum nu ştiu dacă am primit invitaţia de la cineva pe care urmăream, sau de la cineva care mă urmăreşte, dar faptul că am văzut-o în Calendar, m-a făcut să aflu de eveniment.

Voi vă daţi seama ce nebunie ar fi dacă toţi cei care organizează evenimente pe Facebook le-ar face şi pe Google+?

Tags:

Leave a Reply