Acum poți căuta muzică în Spotify în funcție de versuri

Tuturor ni se întâmplă să ne amintim niște versuri dintr-o piesă și să vrem să găsim acea melodie plecând de la versurile respective, pentru că nu știm exact titlul piesei. Eu pățesc asta cu melodiile pe care le aud la radio. Sunt pe repeat de atât de multe ori încât rețin versurile acelor melodii, dar cine cântă piesele respective sau ce titlu au nu știu niciodată. 😁

Ei bine, Spotify a anunțat săptămâna trecută că a introdus o funcție nouă pe iOS și Android care îți permite să cauți melodii folosind versurile din acele melodii. Partea faină e că nu trebuie să faci ceva în mod special pentru asta, ci e de-ajuns să cauți în căsuța de Search versurile care ți-au venit în minte, iar lista de rezultate se va afișa automat.

În dreptul pieselor care conțin printre versuri cuvintele scrise de tine va apărea mesajul „Lyrics match”, ca în fotografia de mai jos.

Acum poți căuta muzică în Spotify în funcție de versuri

Funcția asta este deja prezentă în Apple Music de vreo doi ani de zile, dar e bine că a venit și în Spotify.

Aștept să apară și în YouTube Music, că asta folosesc eu de mai bine de jumătate de an. Dar mai e mult până departe, că pe YouTube încă nu există real-time lyrics. Adică îți arată o listă de versuri la anumite piese, dar nu se derulează în timp real, pe măsură ce înaintează piesa. 😁 Și cred că primul pas ar fi să introducă real-time lyrics și abia apoi ajungem la lucruri din astea, gen căutat în funcție de versuri.

sursa info

Tags:

Leave a Reply