Ce adaptoare am luat la noul MacBook

Acum vreo două luni de zile am hotărât să fac un upgrade MacBook-ului din dotare și am trecut de la MacBook Air 2015 la un MacBook Pro 2018. Dacă urmărești subiectul, probabil știi deja că orice MacBook lansat de Apple în ultimii ani nu conține niciun port USB, așa cum eram obișnuiți de ani de zile.

Cei de la Apple au decis să pună pe MacBook-urile lor doar porturi USB-C, care sunt mai înguste și ocupă mai puțin loc. Ei bine, cam orice dispozitiv ai avea prin casă, sigur nu se conectează prin USB-C la laptop, așa că ai nevoie de niște adaptoare.

satechi usb c adapterÎn momentul în care mi-am cumpărat eu laptopul știam foarte bine în ce situație se află noua jucărie, așa că tot atunci mi-am cumpărat și primul adaptor.

Este vorba despre cel din imaginea alăturată, despre care poți citi mai multe pe site-ul oficial. El îmi oferă 3 porturi USB, unul microSD și unul SD. Existau și variante de adaptoare care să ofere mai multe porturi (LAN sau HDMI), dar acesta era singurul pe care-l aveau la iCentre și care îndeplinea o condiție foarte importantă pentru mine: să aibă fir.

satechi usb cSunt multe adaptoare care se conectează direct la portul USB-C, fără niciun fel de fir (ca cel din imaginea alăturată), dar eu n-am vrut așa ceva pentru că mi se pare că dacă-l țin conectat cu laptopul în brațe și apăs pe el din greșeală, risc să stric porturile USB-C ale laptopului. Fiind cu fir, e mai simplu să am grijă de acele porturi.

Ulterior, mi-am dat seama că cel mai des am nevoie să introduc stick-uri USB în laptop și că nu prea am nevoie de un adaptor atât de mare pentru acest lucru, așa că am luat decizia de a-mi cumpăra câteva adaptoare simple, USB-C to USB. Și am găsit pe eMag asta:

usb c to usbE un adaptor simplu, mic și a fost și ieftin: 30 de lei. Am hotărât să-mi iau trei, ca să am destule. Pe două le țin în rucsac, iar unul rămâne la birou.

După ce am făcut comanda, am fost sunat de distribuitorul care vinde acest produs prin eMAG și, pe lângă faptul că a vrut să confirme comanda, m-a întrebat dacă vreau produsul de altă culoare față de cea din poză. Aveau și negru, așa că am ales culoarea neagră. Cam așa arată:

adaptor usb c to usb

Îl poți comanda de aici, dacă vrei.

Dacă ești nou pe un MacBook care are doar porturi USB-C, sper că te-am ajutat să alegi niște adaptoare potrivite pentru tine. Nu garantez că sunt cele mai bune de pe piață, pentru că nu am făcut foarte mult research în domeniu, dar își fac treaba foarte bine la nivelul la care am eu nevoie, deci de asta poți fi sigur.

Tags:

2 Comments

  1. The Gadgetist 12 decembrie 2018
    • Cristian Florea 12 decembrie 2018

Leave a Reply