Adaptor Wireless Edimax EW-7318Ug

În urmă cu mai bine de jumătate de an am hotărât să-mi cumpăr un router wireless pentru a mă putea conecta la internetul furnizat de UPC şi de pe laptop, că mă săturasem de viteza mică şi de conexiunile proaste ale internetului mobil de la Orange.

Cum laptopul pe care l-am ales eu acum vreo doi ani nu se bucură de o placă Wireless, a trebuit să-mi cumpăr un adaptor. Aşa m-am ales eu cu un Edimax EW-7318Ug.

Părerile, rezumându-le la câteva cuvinte, ar oscila între „groaznic” şi „foarte prost”. În afara faptului că adaptorul vine cu un soft prostuţ şi urât ca design, încă de când îl vezi şi îl ţii în mână pare un produs de proastă calitate. Lăsând şi aceste lucruri la o parte, ţin să vă anunţ că în decurs de 4 luni, am stricat două astfel de adaptoare. De ce două? Pentru că aşa am reuşit: să pun mâna pe amândouă în acelaşi timp. Doar nu credeaţi că am fost atât de dobitoc încât atunci când s-a stricat primul să-mi mai cumpăr unul la fel, nu?

Motivele pentru care s-au stricat nu există. Pur şi simplu atunci când le introduci în PC nu se întâmplă nimic. Nu spun că le-am trântit sau bruscat, nici că le-am folosit excesiv. Pur şi simplu PC-ul nu le recunoaşte, iar beculeţul care arată că minunăţiile caută conexiuni nu se aprinde.

Ce-am făcut? Mi-am luat altul, un TP-Link TL-WN321G de la eMag. Sunt mulţumit. Au trecut aproape două luni şi merge brici. Unde mai pui că arată mai omeneşte (pare mai rezistent decât celălalt), a fost mai ieftin, iar oamenii care au scris review-uri pe vestitul magazin online au avut de spus numai lucruri de bine.

Acum aşteptăm doar să ne facem singuri o părere după mai mult de două luni. Cât despre softul cu care vine, ţin să vă spun că nu l-am testat, pentru că Windows 7 îl recunoaşte fără niciun fel de progrămel.

Concluzia:

Nu recomand adaptorul Wireless Edimax EW-7318Ug, dar tind să vă spun că merită cumpărat un adaptor TP-Link TL-WN321G, deşi nu l-am testat destul. Oricum, orice aţi face, feriţi-vă de Edimax EW-7318Ug.

Mulţumesc!

Tags:

2 Comments

  1. George Jipa 29 august 2010
    • Cristian Florea 29 august 2010

Leave a Reply