Cum să adaugi copyright pe un set de poze

Am întrebat acum ceva timp pe Facebook cum aş putea adăuga watermark pe un set întreg de poze, ca să nu mai stau să fac lucrul ăsta la fiecare poză în parte.

Majoritatea oamenilor mi-au recomandat să mă folosesc de funcţia Actions din Photoshop şi să impun un automatism care să plaseze copyright-ul acolo unde trebuie. Nu mă pricep prea bine la Photoshop şi după ce am văzut într-un tutorial cum se face, am încercat o dată, iar pentru că nu mi-a ieşit cum am vrut eu, am ajuns să le pun tot folosind metoda clasică. Adică am copiat Layer-ul cu copyright-ul dintr-o poză în alta, apoi am salvat. Fiind numai vreo 25 de poze, nu mi-a fost greu, dar mă rugam la fiecare „Save” să nu ajung în momentul în care să am de făcut manevra asta pe sute de poze.

Când am fost la triathlon-ul din iarna asta, am hotărât împrenă cu Vlad să urcăm în timp real poze de la evenimet. Adică după ce se termina fiecare probă, urcam pozele online. Şi ne-am mişcat atât de bine, încât la sfârşitul competiţiei aveam 500 de poze pe pagina de Facebook.

light image resizer - copyright pe un set de pozeAtunci Vlad mi-a zis de Light Image Resizer, un tool freeware care redimensionează pozele, le redenumeşte (adică dacă ai 100 de poze care se numesc IMG_X, le va pune autumat ce-nume-vrei-tu-x) şi le poate adăuga şi watermark, fie el de tip text sau imagine, acolo unde îţi doreşti tu (pe mijloc, sus, jos, în colţ etc.).

Îmi place că poţi salva setările pe care le-ai făcut şi că dacă peste un anumit timp vrei să modifici alte poze, dar să pui acelaşi watermark, o să ai totul deja configurat şi o să fii nevoit doar să apeşi butonul „Process”.

N-am să explic pe îndetele cum se fac modificările, pentru că tool-ul este extrem de uşor de folosit, dar dacă nu vă daţi seama, puteţi întreba.

Să fiţi foarte atenţi la ceea ce bifaţi când îl instalaţi, că are obiceiul să bage nişte toolbar-uri nefolositoare.

18 Comments

 1. Madalin Blidaru 2 martie 2013
  • Cristian Florea 2 martie 2013
 2. Valy 2 martie 2013
  • Cristian Florea 2 martie 2013
 3. George Hari Popescu 2 martie 2013
 4. Valy 2 martie 2013
 5. alex cosmin 2 martie 2013
 6. Paul 2 martie 2013
 7. Oana 2 martie 2013
  • Cristian Florea 2 martie 2013
 8. DJ AnoniM 15 mai 2013
 9. Lacrimioara 2 decembrie 2013

Leave a Reply