Cum să adaugi copyright pe un set de poze

Am întrebat acum ceva timp pe Facebook cum aş putea adăuga watermark pe un set întreg de poze, ca să nu mai stau să fac lucrul ăsta la fiecare poză în parte.

Majoritatea oamenilor mi-au recomandat să mă folosesc de funcţia Actions din Photoshop şi să impun un automatism care să plaseze copyright-ul acolo unde trebuie. Nu mă pricep prea bine la Photoshop şi după ce am văzut într-un tutorial cum se face, am încercat o dată, iar pentru că nu mi-a ieşit cum am vrut eu, am ajuns să le pun tot folosind metoda clasică. Adică am copiat Layer-ul cu copyright-ul dintr-o poză în alta, apoi am salvat. Fiind numai vreo 25 de poze, nu mi-a fost greu, dar mă rugam la fiecare „Save” să nu ajung în momentul în care să am de făcut manevra asta pe sute de poze.

Când am fost la triathlon-ul din iarna asta, am hotărât împrenă cu Vlad să urcăm în timp real poze de la evenimet. Adică după ce se termina fiecare probă, urcam pozele online. Şi ne-am mişcat atât de bine, încât la sfârşitul competiţiei aveam 500 de poze pe pagina de Facebook.

light image resizer - copyright pe un set de pozeAtunci Vlad mi-a zis de Light Image Resizer, un tool freeware care redimensionează pozele, le redenumeşte (adică dacă ai 100 de poze care se numesc IMG_X, le va pune autumat ce-nume-vrei-tu-x) şi le poate adăuga şi watermark, fie el de tip text sau imagine, acolo unde îţi doreşti tu (pe mijloc, sus, jos, în colţ etc.).

Îmi place că poţi salva setările pe care le-ai făcut şi că dacă peste un anumit timp vrei să modifici alte poze, dar să pui acelaşi watermark, o să ai totul deja configurat şi o să fii nevoit doar să apeşi butonul „Process”.

N-am să explic pe îndetele cum se fac modificările, pentru că tool-ul este extrem de uşor de folosit, dar dacă nu vă daţi seama, puteţi întreba.

Să fiţi foarte atenţi la ceea ce bifaţi când îl instalaţi, că are obiceiul să bage nişte toolbar-uri nefolositoare.

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • Madalin Blidaru 2 Mar 2013, ora 19:54

  Photoscape & Adobe Lightroom

  • Cristian Florea 2 Mar 2013, ora 19:55

   Dacă le ai instalate, da, e ok, dar nu aş sta să le downloadez doar pentru watermark. E mai simplu cu Light Image Resizer.

 • Valy 2 Mar 2013, ora 19:56

  xnview il folosesc de mult pt multe poze, iar pt una cate una, photoscape

  • Cristian Florea 2 Mar 2013, ora 19:57

   Unde erai când am întrebat pe Facebook cum se face? :)) Că lumea mi-a recomandat numai Photoshop.

 • George Hari Popescu 2 Mar 2013, ora 19:57

  Utilizatorilor de Mac le recomand Star Watermark.

 • Valy 2 Mar 2013, ora 20:02

  :D. Offline! Ca in ultima vreme petrec extrem de putin timp online – dupa cum se si vede…

  • Cristian Florea 2 Mar 2013, ora 20:03

   Da, se vede. Măcar faci ce-ţi place, iar asta-i cel mai important. :D

 • alex cosmin 2 Mar 2013, ora 20:34

  mulțumesc, tocmai l-am instalat și e foarte practic.

 • Paul 2 Mar 2013, ora 20:50

  Și eu folosesc acest progrămel la poze. Este foarte folositor :D

 • Oana 2 Mar 2013, ora 21:22

  Bun. Multumesc de sfat. Sper ca este simplu de folosit si pentru o fata care se cam incurca cand e vorba de tehnica… Voi baietii pricepeti mai repede decat fetele unele chestii de genul asta.

  • Cristian Florea 2 Mar 2013, ora 21:39

   Ar trebui să fie uşor de folosit şi de către fete. Totuşi, dacă nu te descurci, te întorci aici şi întrebi, că nu mă deranjează. :)

 • DJ AnoniM 15 Mai 2013, ora 14:45

  De obicei fotografii folosesc Lightroom , din ce stiu eu , pentru calitatea pozelor , dupa ce s-a pus watermarkul … sunt multe programele de pus wartermark dar sunt si care strica calitatea pozei … Desi utilizez aproape zilnic PS nu stiam ca are functie de watermark :D … deh pana murim invatam !

 • Lacrimioara 2 Dec 2013, ora 21:16

  De cand caut asa ceva!! Multumesc!