Adina are 5 ani şi m-a rugat s-o ajut să înveţe

Zilele trecute am primit un mail cu poza de mai jos.

adina 5 ani - salvati copiii

Adina este unul dintre acei copii pentru care a merge la şcoală este o adevărată provocare. Partea bună e că dacă vrem, putem s-o ajutăm, iar asta fără prea mare efort.

Poza de mai sus e primită de la Salvaţi Copiii, o asociaţie care de 20 de ani luptă pentru a le oferi cât mai multor copii şansa de a merge la şcoală, pentru că trebuie ca toţi să pornească cu şanse egale măcar atunci când vine vorba de educaţie.

Pe 4 decembrie, Salvaţi Copiii organizează, pentru a 14-a oară, Festivalul Brazilor de Crăciun, un eveniment care are scopul de a strânge fonduri pentru a-i ajuta pe copii să se reintegreze şcolar şi social. Şi ca să înţelegi câtă nevoie este de astfel de proiecte, studiile spun că 400.000 de copii din România nu sunt înscrişi în nicio formă de învăţământ. Asta înseamnă vreo 12% din totalul populaţiei din această grupă de vârstă. Cauzele sunt diverse, dar în general problema e imposibilitatea familiei de a susţine (din punct de vedere financiar) copiii la şcoală.

Până acum s-au strâns aproximativ 3 milioane de euro din ediţiile trecute ale Festivalului, iar cu ei au fost ajutaţi aproximativ 20.000 de copii. Până la 400.000 e cale lungă, dar cu paşi mici se rezolvă problemele mari. :)

Acum poate te întrebi cum putem noi ajuta. În primul rând, aici e o pagină de donaţii, unde oricine poate da cât îl lasă inima, alegând cauza „Acces la educaţie”. Totuşi, companiile sunt cele care pot ajuta cel mai mult, de-aia ar fi bine ca mesajul ăsta să ajungă la cât mai multe. Avem o pagină cu descrierea Festivalului, dar şi cu pachetele de sponsorizare pe care le pot achiziţiona. Hai să facem în aşa fel încât să audă cât mai multă lume de asta şi s-o ajutăm pe Adina să meargă la şcoală.

Cristian Florea_2

2 Comments

  1. alinstoica.ro 25 noiembrie 2014
    • Cristian Florea 27 noiembrie 2014

Leave a Reply