Ador să mă contraziceţi

ador sa ma contrazicetiZic asta fără niciun fel de ironie şi mă refer în special la articolul ăsta. Textul cu pricina a strâns 39 de comentarii şi un trackback în 4 ore. Majoritatea sunt contradictorii, iar dacă aruncaţi un ochi acolo, o să vedeţi că nu vorbesc de comentarii de 5 rânduri, ci de paragrafe întregi, texte cu mult mai mult înţeles şi învăţătură decât articolul meu amărât.

Ador când mă contraziceţi.

Blogul ăsta este făcut ca să învăţăm împreună. Viziunea mea despre un anumit subiect nu trebuie să fie neapărat şi-a voastră, iar mie-mi place la nebunie când îmi spuneţi asta şi când vă argumentaţi spusele.

E ca şi cum mi-aţi vrea binele. Îmi arătaţi că mai există şi păreri în afară de-a mea şi încercaţi să mă convingeţi că aveţi dreptate. Iar când argumentaţi asta, când îmi oferiţi exemple vii în legătură cu subiectul şi când eu rămân fără argumente care să vă contrazică, atunci ne-am atins obiectivul, amândoi. Eu am reuşit să învăţ ceva nou, iar voi aţi reuşit să împărtăşiţi din experienţa voastră.

Acum nu ştiu dacă-s sado-masochist, sau toată lumea se simte bine când învaţă chestii prin metoda de care ziceam mai sus.

*photo via

Lasă un comentariu

21 comentarii

 • dojo 22 Aug 2011, ora 22:38

  Cristi, asta inseamna discutii constructive. Cand se aduc argumente de fiecare tabara, invatam cu totii. Cand se ajunge la ‘ba pe-a ma-tii’ nu mai merita oboseala. Si articolul merita sa fie discutat, pentru ca e un subiect ce sigur atrage opinii distincte.

  • Florea Cristian 22 Aug 2011, ora 22:53

   Iar cand te gandesti ca din articolul ala si din discutiile noastre nu suntem numai noi aia castigati, ci si alti cititori curiosi, atunci e cu atat mai frumoasa activitatea asta de blogger

 • The dreamer 22 Aug 2011, ora 22:43

  Grimule, am păţit o mare nenorocire …. Mi-am tras un virus pe Facebook … Mai grav e că acţionează fără ca eu să fac ceva …. Te rog , atenţionează tu în vreun fel să nu mai acceseze lumea ce trimit eu pe FB …. Mulţumesc …..

  • Florea Cristian 22 Aug 2011, ora 22:54

   Lumea ar terbui sa-si dea seama ca daca incepi cu „hi”, apoi zici „wanna laugh” si continui sa vorbesti in engleza, n-ai cum sa fii tu. Foarte multi prieteni de-ai mei de pe Facebook au primit virusul asta. Nu stiu exact cum se scapa de el, dar Google ar trebui sa te ajute

 • Rey 22 Aug 2011, ora 23:54

  Eu cred ca e un dar sa stii sa apreciezi parerea celorlalti chiar daca nu coincide cu a ta. Dar nu neaparat un dar care te face pe tine fericit, ci pe cei pe care ii intalnesti, cu care comunici sau legi prietenii.
  Dpmdv nimic nu e mai enervant decat o persoana care crede ca le stie pe toate si nu este in stare sa-si deschida mintea si altor posibilitati.
  Nu cred ca se cheama sado-masochism daca iti place sa inveti din tot ce te inconjoara, inclusiv parerile celorlalti; te face o persoana deschisa.

  • Florea Cristian 23 Aug 2011, ora 09:34

   Si din cauza asta nu cred ca sunt singurul care are comportamentul asta. Sigur mai sunt persoane deschise pe-aici, doa ca nu se arata ele

   • Rey 23 Aug 2011, ora 10:19

    In blogging da, in general oamenii cauta discutii, dezbateri etc.
    Dar ma refer la cei de zi cu zi, cei care nu au treaba cu bloggingul, oamenii cu care mai iesi la cafea din cand in cand…
    Eu cunosc cel putin doua persoane care nu suporta sa aiba cineva o alta parere decat a lor. De fapt isi inchid urechile, daca se poate spune asa, si nici nu vor sa auda o alta varianta. Si nimic nu e mai enervant decat sa simti ca vorbesti la pereti sau sa nu ai ce vorbi pentru ca celalalt nu e deschis.

   • Florea Cristian 23 Aug 2011, ora 15:10

    Da, aici depinde de personalitatea fiecaruia. Mie si in realitate imi place sa fiu contrazis daca mi se aduc argumente. Stiu ca ideile mele nu sunt cele mai intelepte si ca e mereu loc de mai bine. Sau e loc de o alta viziune asupra problemei

 • MadMike 23 Aug 2011, ora 08:38

  Si eu ador sa fiu contrazis, ATATA TIMP CAT IMI ADUCI UN ARGUMENT/MOTIV. In lipsa acestuia, poti sa ma contrazici cat vrei, ca-ti racesti gura de pomana…

  • Florea Cristian 23 Aug 2011, ora 09:37

   Daca ma contrazici fara sa-ti argumentezi opinia, e ca si cum ai fi vorbit singur. Nici nu ma intereseaza ce crezi tu

 • Pincu 23 Aug 2011, ora 12:12

  In realitate esti teroare la faza asta!:))

  • Florea Cristian 23 Aug 2011, ora 15:11

   Nu cred. Ai incercat tu sa ma contrazici argumentandu-mi ca ai dreptate? :))

 • andreea 23 Aug 2011, ora 17:24

  Ce mândru eşti!..:D e bine dacă adori să fii contrazis..mie una nu-mi place:D:))))

  • Florea Cristian 24 Aug 2011, ora 01:19

   Mie-mi place numai când cel care mă contrazice îşi şi argumentează spusele. Altfel, ori mă enervez, ori îl ignor :))

 • OmulSimplu 23 Aug 2011, ora 20:02

  pai daca nu ar mai exista contradictie nu ar mai exista comunitatea asta de pe floreacristian. felul in care scrii articolele te faci sa nu te poti abtine din ati varsa oful sau a fi pro cu ideile tale. de asta esti tu asa genial:)) nu te flata :))

  • Florea Cristian 24 Aug 2011, ora 01:26

   Dar e loc si de mai bine, sa stii :D

   • OmulSimplu 24 Aug 2011, ora 13:08

    tot timpul e loc de mai bine. asta face omenirea e evolueze dorinta de perfectiune.

 • Refuzake 26 Aug 2011, ora 20:31

  Mereu se găseşte cineva care să te contrazică, sa fie el miezu’
  În online sansa să gaseşţi ar fi cam 1 din 4.

  • Florea Cristian 26 Aug 2011, ora 23:24

   Pe mine nu ma deranjeaza daca se gaseste cineva sa ma contrazica, atat timp cat isi argumenteaza opiniile

 • Alexander 31 Aug 2011, ora 13:55

  Pai nu prea adori sa te contrazica unii uneori, ca le scoti linkurile. :D

  • Florea Cristian 31 Aug 2011, ora 17:50

   Le scot link-urile alora care in loc de username isi pun un keyword. N-are legatura comentariul cu link-urile. M-ar putea venera si tot le-as scoate link-urile daca n-au un nume normal :D