Advertising în tren

Oare de ce nu investeşte nimeni în advertising-ul din (sau de pe) trenuri? Sau cei de la CFR nu prea acceptă contracte de publicitate?

N-am văzut până acum nicio reclamă pe niciun fel de tren, sau pe niciun fel de scaun CFR, deşi cred că anumite produse pot ajunge mult mai uşor la oameni prin intermediul acestui tip de reclame, decât prin intermediul acelor huse care se pun pe scaunele microbuzelor.

Apropo, dacă tot am ajuns la advertising şi la trenuri, oare de ce se pune o grămadă de publicitate pe marginea străzilor şi a drumurilor europene, iar pe marginea căii ferate nu se pune nimic? Sunt mulţi oameni care se plictisesc atunci când merg cu trenul şi nu fac nimic altceva decât să se uite pe geam. Probabil vor fi destui care vor ochi reclama respectivă.

Bineînţeles, problema asta e doar la noi, că pe-afară se poartă tipul ăsta de advertising.


Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Florin 18 Sep 2012, ora 15:58

  Pentru ca in unele zone nu mai circula nici naiba cu trenul ? Pentru ca aia care mai circula totusi cu trenul nu sunt in targetul firmelor care isi fac publicitate outdoor ?

  Sau pentru ca CFR (a se citi Caca-te frate romane) e o companie de stat iar directorilor pur si simplu li se rupe, de ce sa se lege la cap cu munca suplimentara ?

  Eu cred ca mai ales a doua varianta.

  • Cristian Florea 18 Sep 2012, ora 16:05

   Într-adevăr, în unele zone nu circulă nici naiba cu trenul, dar nu zice nimeni să faci publicitate acolo. Nu sput că toate firmele îşi pot face publicitate în tren, dar sunt sigur că-s destule care ar putea. Studenţii încă mai circulă cu trenul, iar servicii pentru ei sunt destule.

   Cât despre directorii CFR, no comment. :))

 • Blidaru Madalin (@i4ever) 18 Sep 2012, ora 16:07

  Am vazut doar niste afise la niste produse,in trenurile CFR, pe geamuri, pe partea din interior. Produsele nu aveau legatura cu CFR.

  • Cristian Florea 18 Sep 2012, ora 16:23

   Eu n-am văzut aşa ceva niciodată, dar te cred. Or fi… :-??

 • Omega Peter 18 Sep 2012, ora 19:36

  Chiar asa, singurul loc unde nu vedem reclame tin de cfr… Cam ciudat….

  • Cristian Florea 18 Sep 2012, ora 19:43

   Da, la asta mă gândeam şi eu. :-?

 • Gabriel Baciu 18 Sep 2012, ora 21:23

  Cu ani în urmă am vrut să fac o rețea de publicitate bazată pe transportul feroviar. După câteva discuții mi s-a zis că nu se poate dar ideea a trezit interes pentru că a furat-o un director de acolo. Biinențeles că s-a ales praful de ea din cauză că omul era pus pe câștigat bani fără muncă.

  • Cristian Florea 19 Sep 2012, ora 10:39

   A, deci a fost cineva care a vrut să facă asta, dar n-a avut cu cine. Mulţumesc pentru comentariu!

 • Yamasha 22 Sep 2012, ora 10:37

  E o idee buna, dar nu prea se pune la noi in practica…

  • Cristian Florea 25 Sep 2012, ora 15:30

   Păi tocmai asta ziceam, că ar fi bine să se pună în practică. :D