Află când trebuie să-ţi trimiţi link-urile pe Twitter

StatisticiFoloseam de foarte mult timp serviciile celor de la bit.ly. Sobees-ul meu (dar şi TweetDeck-ul), obişnuia să-mi micşoreze link-urile folosind bit.ly atunci când trimiteam update-uri pe Twitter.

Mi-am dat seama că pot vedea şi statistici despre link-urile pe care le trimit de-abia după ce i-am citit articolul lui Dan. După ce mi-am făcut cont şi am văzut cam cum stă treaba, m-am gândit că ar fi bine să dau drumul unui mic experiment.

Vreau să văd în ce parte a zilei este cea mai multă activitate pe Twitter. Altfel spus, între ce ore link-urile mele sunt cele mai accesate. Asta după ce le-am spus multora că nu e bine să trimiţi un link de 3 ori pe zi pe Twitter, nu pentru că n-o să fie clickat (nu ştiu dacă există cuvântul ăsta), ci pentru că este enervant pentru followerii tăi minunaţi.

Voi trimite un link dimineaţa (între orele 8:00-11:00), unul după-amiază (între 12:00 – 16:00), unul seara (intre 17:00 – 22:00) şi unul noaptea (23:00 – 4:00) şi vă voi spune care şi cum au fost accesate.

Bineînţeles, metoda nu este cea mai bună, pentru că depinde ce descriere pui tu link-ului (ca să trezească interes şi să fie accesat), sau ce zi a săptămânii este (că în week-end sunt mari şanse ca lumea să lenevească mai mult, sau să plece prin mini-concedii), dar merită încercată.

Cât despre ce cred eu acum, am impresia că după-amiaza este cea mai multă activitate, având în vedere că de fiecare dată aşteptam să se facă după-amiază ca să trimit pe Twitter articolele mele matinale.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Pavel 20 Aug 2010, ora 10:06

  Eu am un plugin pe blog și-mi arată vizitatorii de pe blog în orice moment. După ce trimit un link pe twitter pluginul meu îmi arată și 20 de vizitatori. Și asta e până în 11 dimineața. Deci, dimineața când oamenii îți beau cafeaua, atunci e bine. :D

  • Florea Cristian 20 Aug 2010, ora 10:42

   si eu am un plugin care-mi arata cati vizitatori sunt pe blog in acel moment, dar vizitatorii pot veni si direct (adica sa intre si, din pura coincidenta, sa fi scris un articol atunci), pot veni si de pe Google, sau ma pot avea in feedreader, iar cand scriu un articol sa intre imediat, direct de acolo.

   Eu vreau sa vad cate click-uri primesc pe link-ul respectiv

 • A.Dragos 20 Aug 2010, ora 11:09

  Asa stiu ca cea mai multa „agitatie” este intre 12 si 17 si atunci prind cel mai bine articolele. :)

 • Serginho 20 Aug 2010, ora 12:06

  Is curios cum iti va iesi experimentul… dar eu trimit link-urile dupa-amiaza, fiindca sunt de aceeasi parere cu tine ca atunci acceseaza cei mai multi link-ul.

  • Florea Cristian 20 Aug 2010, ora 12:40

   in urma experimentului vei afla sigur cand trebuie sa trimiti link-ul :>

 • Mihai 20 Aug 2010, ora 13:17

  Vorba ta..depinde de interes…

 • Dan Ciulea 20 Aug 2010, ora 15:21

  sincer am citit pe undeva ca dimineata la ora 9 e cel mai mare impact….

  • Cristi 20 Aug 2010, ora 20:26

   Si eu tot mai inspre dimineata inclin sa cred ca e mai multa lume. Oricum insa, nu e o chestie batuta in cuie si poate sa aiba rezultate diferite de la un profil la altul si chiar de la o zi la alta la acelasi profil.

 • Frizuri emo 21 Aug 2010, ora 08:48

  Twitter asta a devenit ceva la retea mondiala . Mai toti il folosesc , pana si pe la TV auzi de el .