Afoni in domeniul auto

Stateam ieri si ma gandeam la tot felul de bazaconii cand mi-a venit in minte aceasta chestie. Am observat ca multi romani (inclusiv eu) sunt afoni in domeniul auto(cei care se pricep sa traiasca).Copii, adulti, batrani, fete, baieti, din Nord din Sud din centrul Romaniei, in majoritate nu prea le au cu masinile. Facand un fel de comparatie imi dau seama ca celelalte tari au oameni (obisnuiti) care cunosc marcile masinilor pe derost, care stiu mereu ce e nou in domeniul auto si care se pricep la mai toate lucrurile din domeniul acesta vast.
Am stat si mi-am batut creierii putin pana mi-am dat seama care este motivul. Dupa ce l-am aflat (singur) m-am hotarat sa vi-l impartasesc.
In primul rand spre deosebire de celelalte tari noi nu prea construim si distribuim masini. Acesta este un lucru foarte important pentru tarile mai dezvoltate decat noi. Apoi stau si ma gandesc la perioada de mult trecuta. Cand au aparut Daciile. Pai atunci cine avea Dacie era cel mai tare din parcare. Acum, daciile sunt peste tot iar cine are in ziua de azi o Dacie mai bine isi ia un trabant. Se pare ca datorita faptului ca Daciile au fost la moda la vremea lor, ieftine si practice, toti au vrut sa aiba una. Acum multi o au (a ajuns chiar un simbol al Romaniei) si e cam greu sa te misti cu ea.
Astfel (cred eu) ca se explica aceasta afonitate in domeniul auto. Pai daca noi vedem numai Dacii in jur de unde naiba sa mai stim si de alte tipuri de masini? Noi ne minunam la un X5 iar in alte tari il vezi la orice colt de strada. Facem poze cu un TT iar pentru altii este o simpla masina.
Daciile au invadat Romania ca tantarii din timpul verii. Diferenta este ca tantarii pleaca iarna iar daciile deabia ies din parcare.
So…daca aveti ocazia sa invatati cate ceva despre o masina (numai Dacie sa nu fie) ascultati pentru ca nu se stie cand puteti cadea drept prost din cauza asta.

9 Comments

  1. Carmen 7 noiembrie 2008
  2. axy 7 noiembrie 2008
  3. alecs 7 noiembrie 2008
  4. Cristian Florea 7 noiembrie 2008
  5. SaviouR 7 noiembrie 2008
  6. Cristian Florea 7 noiembrie 2008
  7. waZDer 15 noiembrie 2008
  8. waZDer 15 noiembrie 2008
  9. Cristian Florea 15 noiembrie 2008

Leave a Reply