Ai simţit vreodată că unii oameni vor doar să te tragă în jos?

unii oameni vor doar sa te traga in josDacă în cei 18 ani ai mei am învăţat ceva important despre oameni, acel lucru ar fi că nu trebuie niciodată să stai printre cei mici şi fără planuri de viitor.

Am învăţat din nenumărate întâmplări că oamenii mici încearcă întotdeauna să-i tragă în jos pe cei cu obiective mai mari decât ale lor. Unii numesc acest lucru invidie, dar eu cred că este doar o mândrie a lor, că te-au făcut pe tine să rămâi la un nivel inferior, deşi puteai mai mult.

Se întâmplă în orice domeniu, cel puţin aşa am eu impresia. Dacă tu te împrieteneşti foarte bine cu un om care n-are nicio aspiraţie, s-ar putea ca în ceva timp să-ţi dai seama că nici tu nu mai ai vreun obiectiv pentru viitor. El te va face să crezi că lucrurile merg foarte bine şi aşa, la un nivel inferior şi că munca pentru a ajunge sus nu-şi are rostul.

Într-un moment de slăbiciune există posibilitatea ca tu să-i dai dreptate, iar din momentul respectiv el va putea să facă ce vrea cu aspiraţiile tale.

Gândeşte-te bine înainte să iei o decizie. Nu transforma visele altora în ale tale şi nu-i lăsa pe alţii să-ţi impună obiectivele pentru viitor.

Contraziceţi-mă dacă nu zic bine, că poate nu-s stăpân pe subiect.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Madalin Blidaru 15 Aug 2011, ora 13:39

  Nu cred ca te vor contrazice multi. In afara de ei.

  • Florea Cristian 15 Aug 2011, ora 14:18

   Poate si ei simt la fel. Si nu-si dau seama ca fac acelasi lucru altora :-??

 • Radu 15 Aug 2011, ora 20:50

  Şi dacă un om mai mic, nehotărât, dar care să zicem poate beneficia de orice (sau e deştept, ia-o cum vrei) stă pe lângă cineva mai de succes, încearcă să-l tragă-n jos?

  • Florea Cristian 16 Aug 2011, ora 00:50

   Nu, pentru ca ala de succes o sa-l invete pe cel mai mic cum sa ajunga si el sus. Cel putin asa vad eu lucrurile. Daca cel mic nu are niciun fel de aspiratie, iar ala de sus are, dar nu-i prea sigur pe el, s-ar putea sa se intample ce zici tu

 • Cipri Palamariu 15 Aug 2011, ora 23:22

  Dacă ar fi așa cum ai „zis” mai sus, ar însemna că nu ai aspirații corecte (realizabile) sau că argumentele tale nu sunt suficient de puternice. Cel puțin în fața argumentelor celor care vor să te tragă în jos. Și atunci ești un luzăr.
  Dacă visele altora devin și visele tale, fără să ai o bază pentru care ai împrumutat acele vise, iar ești luzăr.

  Trebuie să ai propriul vis, nu unul împrumutat de la alții, doar pentru că e „cool”. Trebuie să-l urmezi până la capăt sau să mori cu el de gât.

  • Florea Cristian 16 Aug 2011, ora 00:53

   Iti dau dreptate. Majoritatea celor care se lasa trasi in jos sunt niste luzari, asta pentru ca sunt influentabili (si nu neaparat in bine), chiar si cand vine vorba de viitorul lor

   • Cipri Palamariu 16 Aug 2011, ora 09:17

    Și ține cont că e mult mai ușor să tragi pe cineva în jos decât să tragi în jos. Incomparabil mai ușor!

 • veronica 16 Aug 2011, ora 13:38

  Salut!
  Dupa multi ani de experiente iata ce iti pot spune : atat la categoria „destepti” ,”prosti „sau „normali” exista un nivel de confort , care odata atins se poate impune ca „stabilitate”.
  De fapt, studiile afirma ca individul – rasa umana- a evoluat si evolueaza conform unei piramide a necesitatilor … incepand cu cele de baza (mancarea ) , trecand prin nivelul de „siguranta – confort” si aspirand la „a fi recunoscut”.
  In general , nu te va trage nimeni in „sus ” asa cum crezi tu … sau cel putin nu in zilele noastre.
  Iar despre trasul in jos .. este diferenta intre nivelul tau de confort sau aspiratia spre recunoastere si nivelul altora.
  Aceasta diferenta devine deranjanta atunci cand „altul ” iti neaga acesta necesitati. In acest caz , sfatul meu esta sa dai cu „Ignore ” si sa iti vezi de drum.
  Discutiile in contradictoriu devin utile doar atunci cand din ele apare progresul !
  O zi buna!