Ai un domeniu sau site de vanzare?

Probabil multi dintre noi am avut candva un site de vanzare. Ori nu mai aveam timp sa ne ocupam de el, ori incepusem ceva mai mai important, ori aveam nevoie de bani, etc.

Ne-am tot zbatut pe la cunoscuti si pe forumuri pentru a gasi oameni dispusi sa ne cumpere „marfa”. De multe ori am esuat. Ori nimeni nu era interesat, ori nu scoteam banii pe care-i voiam de la cumparator, ori se faceau magarii, in urma carora ne trezeam atat fara bani, cat si fara domeniu.

Domainguru.ro vine cu sistem de vanzare domenii si site-uri foarte interesant şi bine pus la punct.

Site-ul est impartit in trei categorii:

1. Servicii domenii (inregistrare domenii noi, transfer, administrare portofoliu de domenii indiferent daca ele sunt cumparate prin DomainGuru sau nu, alertare expirare domeniu, administrare DNS, whois privacy, etc.)
2. Platforma de licitatii domenii si site-uri (o bursa de domenii unde oricine isi poate posta la licitatie domeniul sau siteul)
3. Serviciu de escrow si brokeraj pentru domenii (nou lansat, unic pe piata din Romania).

Cu alte cuvinte, datorita celor de la DomainGuru, treaba cu vanzarea domeniilor este foarte sigura. In schimbul unui comision ei verifica apartenenta domeniului, primesc banii de la cumparator si ii trimit vanzatorului de abia dupa ce s-au asigurat ca domeniul este transferat cumparatorului. Contractul de vanzare cumparare este pus la dispozitie tot de catre DomainGuru si intocmit de catre un avocat.

De remarcat faptul ca identitatea vanzatorilor de domenii este protejata, comunicarea facandu-se printr-un sistem intern de mesaje. De asemenea, orice site postat la vanzare este verificat automat de catre sistem prin trimiterea unui link de validare la adresa din whois, sau manual prin diverse metode care variaza de la caz la caz, acolo unde validarea automata nu este posibila.

Este singurul site de profil unde esti sigur ca domeniile puse la vazare apartin proprietarilor de drept. Am intrat zilele trecute pe un site din aceeasi bransa si am reusit, fara nicio retinere, sa pun la vanzare yahoo.com, asta pentru ca nimeni nu verifica acele domenii, iar sistemul era foarte prost pus la punct.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • NoX 28 Mar 2010, ora 21:07

  Ar fi fost foarte interesant sa se aleaga baietii de la yahoo.com cu domeniul vandut…
  .-= Ultimul articol al lui NoX – Capitolul noua – No bucks for Buck =-.

 • seoslayer 29 Mar 2010, ora 08:11

  cat ai cerut pentru yahoo.com? :)) sau l-ai scos pur si simplu la licitatie? :-?

  • Grim_Cris 29 Mar 2010, ora 13:14

   @seoslayer, pur si simplu l-am licitat :)) imi pare rau ca n-am bagat site-ul la bookmarks si nu mai stiu despre cine era vorba, ca le faceam reclama negativa :D

   • seoslayer 30 Mar 2010, ora 08:38

    @Grim_Cris, chiar as fi fost si eu interesat… as fi scos la vanzare w3.org sau wikipedia:))

 • isshmen 29 Mar 2010, ora 08:11

  Interesant.. am avut si eu un domeniu pana acum o saptamana.. Aveam pr 4 la el.. stii cu cat l-am dat?!? 15$ :)) ..bine, nici nu mai aveam ce face cu el! Daca ne spuneai si tu mai inainte… :P

  Acum e ceva.. ma scap de tot ce am (cred) :))

  Danke!
  .-= Ultimul articol al lui isshmen – Primul … =-.

 • domainguru 22 Apr 2010, ora 23:23

  Cris te asteptam si pe tine la concursul nostru de review-uri pentru bloggeri. uite aici detalii http://www.domainguru.ro/blog/5/concurs-blogeri-fa-un-review-si-castiga-bani-sau-domenii-ro

  Toate cele bune
  Gabi