Alegeri

alegeriSe ia concursul X la care ai participat cu site-ul Y. Te-ai calificat la etapa următoare, fiind singurul participant la categoria site-uri web (mişto performanţă, n-am ce zice).

Să spunem că dacă vrei sa te ridici la nivelul celor din etapa următoare, trebuie să înveţi ceva limbaje de programare care au legatură cu web-ul, totul până în august, astfel încât site-ul cu care te-ai prezentat tu să devină un fel de CMS până atunci, facut de tine de la zero, cu admin panel si toate cele, nu un banal HTML şi CSS.

Având în vedere că tu ai avea alte priorităţi vacanţa asta şi ai şti sigur ca n-ai timp sa acoperi intr-o lună ceea ce alţii au învăţat şi au aplicat într-unul sau mai mulţi ani, ce-ai face?

Problema n-ar fi că mă fac de râs, ci că am impresia că n-are rost să mă mai zbat dacă ştiu că n-am niciun fel de şanse de câştig, cel puţin nu la ediţia asta a concursului.

Ceva sfaturi? Mulţumesc!

*photo via

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • Rares Cojocaru 12 Iun 2011, ora 01:18

  Eu imi spun parerea ca simplu si umil comentator care in plus nici nu are cunostiintele trebuincioase celor mentionate mai sus. Iti spun ce-as face daca as fi in locul tau. Stiu ca mai stii una alta in ceea ce priveste notiunile uni astfel de concurs; m-as duce sa vb cu laborantul de informatica sau cu un prof de la scoala (cu care te intelegi tu bine) si sa-l intreb daca poate sa ma ajute…sau un prieten, ceva :-?

  Numa’ zic…

  • Florea Cristian 12 Iun 2011, ora 01:26

   Profesorii de informatica de la liceu sunt dispusi sa ma ajute, dar tot este foarte mult de invatat. Cu ajutorul lor spun ca-i mult de invatat. Singur ar fi si mai greu :D

 • Zoly 12 Iun 2011, ora 10:00

  Tregi o singura data printr-o carte care te invata ce ai tu nevoie si daca ti se pare greu renunta.

 • Marius 12 Iun 2011, ora 11:38

  Dacă vrei să faci un CMS cât de cât funțional, util, care să-ți aducă o oarecare clasare mai sus ai de lucru mai bine de o lună. În cazul în care știi bine ce ai de făcut și nu trebuie să stai să înveți limbaje și metode de programare.
  Are rost să mergi? Asta doar tu poți decide.

 • OmulSimplu 12 Iun 2011, ora 12:07

  Parerea mea sincera e ca nu ai timp sa inveti sa faci un CMS serios in asa putin timp. Mai ales daca competitia e mare si nu te alegi cu nimic. Daca nu ai notiunile bune puse la punct si iti mai trebuie timp si rabdare sa-l faci asta dupa ce inveti temeinic ceva cod, e mai bine sa incerci la anu. Sau daca inveti repede e posibil sa reusesti dar vei pierde multe momente din vara cand vei sta in casa:P Tu alegi!

  • Florea Cristian 12 Iun 2011, ora 12:14

   intr-o luna, oricat de mult as sta in casa, nu cred ca am timp sa invat tot. sa zicem ca ma mai ajuta vreun profesor de info si face mai mult el cms-ul decat ma pune pe mine, in timp ce mai invat cate ceva. poate o sa ma prezint acolo cu un site bun, dar nu e de-ajuns sa te prezinti, ca acolo te pun sa faci un site in 24 de ore folosind cunostintele pe care le ai. ei bine, la partea aia or sa apara problemele

 • corin_a 12 Iun 2011, ora 20:38

  Nu-ti dau niciun sfat dar o sa-ti spun ce cred. E simplu : vrei sa faci asta, lasi indoielile si intrebarile si te apuci de invatat. Chiar daca nu ma pricep la calculatoare, recuperez atunci cand vine vorba de oameni. Altfel spus, am incredere in tine , in omul care esti si in ceea ce poti sa faci. Alegerea iti apartine, eu te sustin.
  >:D< & :)

  • Florea Cristian 12 Iun 2011, ora 23:18

   Da, adevarul e ca sunt indecis, nu stiu daca vreau asta, iar balanta parca se lasa spre „nu prea vreau asta”, pentru ca am alte prioritati care sunt mult mai interesante si din care am mult mai mult de castgat.

   Multumesc pentru comentariu si sfat >:D< :)

 • Andrei 13 Iun 2011, ora 15:36

  Galaciuc cumva?

  Personal as incerca sa dau tot ce-i mai bun din mine si atunci nu mi-ar parea rau. Daca vreau ca la o alta editie sa fiu mai bun, trebuie sa incep de undeva. De ce nu acum? La urma urmei, experienta conteaza, cea dobandita inainte (pregatindu-te), in timpul (traind momentul, socializand, invatand de la altii) si dupa evenimentele (prin oamenii care i-ai cunoscut, observatiile ce le-ai facut samd) la care participi.

  Nu trebuie sa inveti „tot” pentru ca nici a doua editie nu va fi suficient de indepartata ca sa poti acumula toate cunostintele, dar trebuie sa inveti suficient ca sa fie bine. Acum ramane sa definesti „bine”. :-)

  • Florea Cristian 13 Iun 2011, ora 17:55

   Da, despre Galaciuc e vorba si despre faptul ca trebuie sa fac un site cu php si toate cele, cand eu stiu doar sa desenez in photoshop si sa codez :D Si nici timp sa invat mare lucru nu am, ca ar insemna sa renunt la toate cele incepute in online

   • Andrei 13 Iun 2011, ora 21:06

    Atunci incearca sa te axezi pe latura in care esti familiar si inoveaza acolo. Acel CMS poate avea un design foarte original daca ai grija sa fie asa.

    Nu vei obtine cel mai bun rezultat, dar macar stii ca vei castiga experienta pe latura aceasta.

    P.S : Asta inseamna ca ne vedem in tabara. :-)

 • Myky 13 Iun 2011, ora 22:00

  Grim , e vorba de Info Educatie ? Te-ai calificat la Galaciuc ?

 • Myky 14 Iun 2011, ora 17:16

  Ce sa zic ? Incearca sa ajungi la maximul posibil la nivelul cunostiintelor tale, iar anii viitori , vor fii tot mai bogati in rezultate. Nu pierzi nimic daca incerci.

 • Pato Basil 15 Iun 2011, ora 21:53

  ideea e si daca ce vei invata acum poate sa te ajute pe viitor merita, doar si participarea!