Am o conexiune la internet şi nu mi-e frică s-o folosesc

Weekend-ul acesta am mers cu trenul de la Bucureşti la Focşani. În compartimentul în care stăteam eu, s-a urcat la un moment dat un domn tare vorbăreţ. Le-a ţinut pe nişte doamne de vorbă până pe la Mizil, unde trebuiau ele să coboare. Apoi, când am văzut că rămânem numai noi doi, mi-am dat seama că eu urmez.

Stăteam pe laptop, iar la un moment dat, pentru că terminasem ce aveam de făcut şi nici semnalul la internet nu părea să vină, l-am închis şi mi-am scos o carte.

Bineînţeles, văzându-mă că nu mai stau cu laptopul în faţă, a considerat că poate începe o discuţie. M-a întrebat cât costă un netbook aşa cum este al meu şi o conexiune la internet, în aşa fel încât să poată accesa netul de oriunde.

– Şi-mi trebuie un cont ca să trimit mesaje, nu? Eu nu mă pricep…
– Da, zic eu. Vă trebuie o adresă de mail.
– Am înţeles. Şi pot învăţa singur cum se face?
– Da, dar e mai greu. Mai bine găsiţi pe cineva care să vă ajute.
– Vreau să înjur pe cineva, zice frecându-şi mâinile şi aruncându-mi o privire vicleană. Oare dacă fac asta mă poate găsi poliţia?
– Pentru o înjurătură nu cred că vă caută niciun poliţist, deci puteţi sta liniştit.
– Vreau să-i zic vreo două de dulce unui ţigan de controlor care mi-a dat o amenda la un moment dat. N-aveam bilet şi n-a primit nicio atenţie. Ştii cât mi-a dat? 250 de lei! Asta se întâmpla prin 2011. N-am văzut oameni atât de răi ca el. De-aia merită nişte înjurături zdravene.

Eu mi-am dat seama că n-am cu cine discuta şi n-am mai zis nimic, dar el a continuat.

– Păi dacă investesc vreo 1200 de lei să-mi iau o jucărie din asta şi un abonament la internet ca să-l înjur pe ţiganul ăla, merită. Amenda de 250 de lei oricum n-am plătit-o şi nici n-am de gând s-o fac. Cred că dacă o să-mi fac adresa elefantul123 n-o să afle cine sunt.
– …
– Auzi, da’ dacă-ţi zic un nume poţi să cauţi pe internet numărul lui de telefon? E un vânzător de cartofi cu care trebuie să mă întâlnesc acum.

12 Comments

 1. Gabriel Ursan 3 iunie 2013
 2. Yamasha 3 iunie 2013
 3. Alexandru Ionut 4 iunie 2013
  • Cristian Florea 4 iunie 2013
 4. Catalin 4 iunie 2013
 5. ionut 5 iunie 2013
  • Cristian Florea 6 iunie 2013
 6. Carmen 13 iunie 2013
  • Cristian Florea 16 iunie 2013

Leave a Reply