Am o conexiune la internet şi nu mi-e frică s-o folosesc

Weekend-ul acesta am mers cu trenul de la Bucureşti la Focşani. În compartimentul în care stăteam eu, s-a urcat la un moment dat un domn tare vorbăreţ. Le-a ţinut pe nişte doamne de vorbă până pe la Mizil, unde trebuiau ele să coboare. Apoi, când am văzut că rămânem numai noi doi, mi-am dat seama că eu urmez.

Stăteam pe laptop, iar la un moment dat, pentru că terminasem ce aveam de făcut şi nici semnalul la internet nu părea să vină, l-am închis şi mi-am scos o carte.

Bineînţeles, văzându-mă că nu mai stau cu laptopul în faţă, a considerat că poate începe o discuţie. M-a întrebat cât costă un netbook aşa cum este al meu şi o conexiune la internet, în aşa fel încât să poată accesa netul de oriunde.

– Şi-mi trebuie un cont ca să trimit mesaje, nu? Eu nu mă pricep…
– Da, zic eu. Vă trebuie o adresă de mail.
– Am înţeles. Şi pot învăţa singur cum se face?
– Da, dar e mai greu. Mai bine găsiţi pe cineva care să vă ajute.
– Vreau să înjur pe cineva, zice frecându-şi mâinile şi aruncându-mi o privire vicleană. Oare dacă fac asta mă poate găsi poliţia?
– Pentru o înjurătură nu cred că vă caută niciun poliţist, deci puteţi sta liniştit.
– Vreau să-i zic vreo două de dulce unui ţigan de controlor care mi-a dat o amenda la un moment dat. N-aveam bilet şi n-a primit nicio atenţie. Ştii cât mi-a dat? 250 de lei! Asta se întâmpla prin 2011. N-am văzut oameni atât de răi ca el. De-aia merită nişte înjurături zdravene.

Eu mi-am dat seama că n-am cu cine discuta şi n-am mai zis nimic, dar el a continuat.

– Păi dacă investesc vreo 1200 de lei să-mi iau o jucărie din asta şi un abonament la internet ca să-l înjur pe ţiganul ăla, merită. Amenda de 250 de lei oricum n-am plătit-o şi nici n-am de gând s-o fac. Cred că dacă o să-mi fac adresa elefantul123 n-o să afle cine sunt.
– …
– Auzi, da’ dacă-ţi zic un nume poţi să cauţi pe internet numărul lui de telefon? E un vânzător de cartofi cu care trebuie să mă întâlnesc acum.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Gabriel Ursan 3 Iun 2013, ora 23:04

  Te-a prins la înghesuială :). Uneori mai dai și peste vorbăreți din ăștia :).

 • Yamasha 3 Iun 2013, ora 23:16

  offtopic: ai gasit prize in tren? la mine nu au fost si era si tren d-asta „nou”..

  • Cristian Florea 4 Iun 2013, ora 00:42

   Da, am gasit. Intr-adevar, nu sunt mereu, dar de cele mai multe ori sunt.

 • Alexandru Ionut 4 Iun 2013, ora 04:49

  Pai nu l-ai intrebat pe nebun daca are adresa de mail a controlorului? :)) Cred ca are o problema la cap. Amuzanta toata faza, mai ales cu „elefantul123”. Se pare ca stie cat de cat.

  • Cristian Florea 4 Iun 2013, ora 16:01

   Nu l-am întrebat, că n-ave rost. Oricum, despre el ştia doar că-i controlor şi că-i ţigan. :)) Ah, sau probabil îi scria numele pe amendă, da’ nu-s sigur.

 • Catalin 4 Iun 2013, ora 09:41

  In locul tau ii ziceam.. „Auzi amice, plictiseste-ma cu alta ocazie!”

 • ionut 5 Iun 2013, ora 19:35

  ce i-ai spus dupa ultima intrebare?:))

  • Cristian Florea 6 Iun 2013, ora 10:59

   I-am zis că aş putea căuta, dar găsesc numai dacă şi-a pus el numărul de telefon cumva, pe undeva. Şi fiind laptopul închis şi băgat în geantă, n-a insistat să caut. :))

 • Carmen 13 Iun 2013, ora 22:26

  Amuzanta faza. Ce sa zic, romanul e inventiv si se pare ca inventivitatea asta nu prea are limite. 1200 de lei pe un netbook e o afacere mai buna decat plata unei amenzi.

  • Cristian Florea 16 Iun 2013, ora 10:44

   Românul mereu a fost inventiv. Acum depinde de el dacă inventivitatea a fost avantajoasă sau nu. :))